9 aliați în cura de slăbire

Obezitatea a devenit o problemă serioasă la nivel global mai ales din cauza abundenței de alimente procesate. Nu, nu trebuie să ajungi în stadiu de obez(ă) ca să iei măsuri. Nu vorbesc aici doar despre aspectul fizic ci de sănătatea ta. Pe lângă faptul că lipsa condiției fizice te face să obosești repede chiar și la activități simple, de zi cu zi, greutatea prea mare îți afectează articulațiile, duce la boli cardiovasculare, diabet etc. Cu alte cuvinte, nu e bine!

Și nu trebuie să fii neapărat gras(ă), în sensul larg acceptat, ca să trebuiască să slăbești. Vă spun doar atât: prezența grăsimii în jurul taliei, celebrii colăcei, indică grăsime și în jurul organelor ceea ce le afectează funcționarea. Așadar, un abdomen plat nu este doar un moft de pițipoancă. Este o condiție pentru o viață sănătoasă. Vă arăt, din nou, cum arată pe interior un corp care are grăsime pe abdomen.

sursa: return2health.net

sursa: return2health.net

Acum, te-ai decis să slăbești. Trebuie, însă, să te documentezi foarte bine pentru că este esențial să slăbești deștept, adică să-ți schimbi modul de alimentație, poate chiar de viață, nu doar să dai jos câteva kilograme. Dacă o faci prost, nu doar că riști să le pui la loc repede, cel mai frecvent chiar mai multe, dar să rămâi și cu probleme metabolice și dezechilibre.

Iată câteva trucuri, câțiva aliați, cum i-am numit eu, pentru cura de slăbire.

1. Mișcarea

Cel mai bun și sănătos mod de a slăbi este să combini o dietă echilibrată cu mișcarea. Sedentarismul este cel mai mare inamic al sănătății și siluetei tale. Chiar dacă ești slab(ă), fără mișcare, chiar și la tinerețe, corpul arată flasc și inestetic. Pielea și mușchii tonifiați sunt sexi. 🙂

Cât de puțină mișcare, important este să faci! Și nu, vârsta, lipsa timpului, a banilor sau a condiției fizice nu sunt motive ca să stai pe fund toată ziua. Sunt doar pretexte.

Poți să faci câteva minute de mișcare acasă, în timp ce te uiți la TV, în loc să o faci de pe canapea, mâncând chipsuri. Găsiți pe acest blog, la categoria “Programul meu de mișcare”, multe exemple de exerciții și antrenamente pentru care nu trebuie să mergeți la sală și nu aveți nevoie de echipamente. Cu foto și video. Și pun, pe canalul meu de YouTube, constant, noi și noi tutoriale video. Așa că abonați-vă la blog și la canalul meu de YouTube și haideți să ne mișcam fundul împreună. 🙂

sursa: pinterest.com

sursa: pinterest.com

2. Urda

Este o adevărată minune. Conține puține grăsimi și cazeină, compusul din lapte care nu este digerat ușor de organismul uman, dar mulți aminoacizi care stimulează metabolismul și ajută la creșterea masei musculare. Cu alte cuvinte, toate eforturile depuse la antrenamente vor da roade mai repede. Plus că masa musculară consumă mai multe calorii și oricine își dorește asta fiindcă presupune că poți mânca mai mult, fără să te îngrași. 🙂

3. Alimentele minune

Există o serie de alimente care te ajută să slăbești. Pe de o parte, ananasul și avocado, despre care am vorbit AICI și AICI, apoi aveți alimentele care stimulează metabolismul, pe care le găsiți AICI, și 5 alimente minune, pe care le-am enumerat AICI.

4. Proteinele

Proteinele sunt mană cerească în cura de slăbire pentru că, pe de o parte, organismul depune mai mult efort pentru a le descompune, deci consumă mai multe calorii, iar, pe de altă parte, induc o stare de sațietate de durată, deci nu-ți va mai fi la fel de foame.

Asta nu înseamnă că trebuie să mănânci DOAR proteine. Cheia unei siluete sănătoase este o dietă completă și echilibrată. Adică trebuie să mănânci de toate. Aveți AICI o listă de alimente pe categorii, proteine, glucide și lipide.

5. Fibrele

Fibrele sunt cele care favorizează procesele digestive ceea ce este esențial în cura de slăbire. Asta înseamnă că trebuie să mâncați multe legume, năut dar și produse din făină neagră.

6. Metodele de stimulare metabolică

Stimularea arderilor este cea mai avantajoasă metodă de a slăbi. Și există mai multe metode prin care puteți face asta. Am vorbit, pe acest blog, în mai multe postări despre metode de stimulare a metabolismului lent. Unul dintre articole îl puteți citi AICI.

7. Apa

Hidratarea este esențială pentru un organism sănătos fiindcă fiecare celulă are nevoie de apă pentru a funcționa corect. Plus că, de multe ori, setea poate fi confundată cu foamea. Organismul să aibă, de fapt, nevoie de apă iar tu să nu-ți dai seama și să mănânci, în loc.

Despre hidratare și cum se bea fiecare tip de băutură am scris AICI.

8. Ceaiul verde

Este o adevărată minune pentru organism. Îi dă energie, te ajută să slăbești și încetinește îmbătrânirea. Iar astea sunt doar câteva dintre beneficiile ceaiului verde. Dacă vreți să aflați mai multe, citiți articolul de AICI.

9. Odihna

Este vitală pentru organism pentru că, în acele ore, se reface. Un organism care se consideră sub asediu se va apăra iar asta înseamnă consumarea de nutrienți, care va duce la dezechilibre, și își va face rezerve, cel mai ades sub formă de grăsimi. Și tocmai asta nu vă doriți. Așadar trebuie să vă odihniți 7-8 ore pe noapte, ideal între 10 seara și 6 dimineața. Ideal, am zis. 🙂