Alimentul care m-a ajutat cel mai mult în transformarea mea

Minunile sunt rare dar iată că natura a avut grijă de noi și ne-a mai lăsat câte-o bucurie. În general, vă tot spun să fiți atenți la cantitatea de mâncare, chiar dacă e sănătoasă, pentru că și cele mai benefice alimente vă îngrașă dacă le mâncați în exces.

Iată, însă, că există un aliment care face minuni și pentru care nu vă pun restricții nici în timpul curei de slăbire. Și nu e fruct! Bine sau ce?! :)) Dar să nu mai prelungim suspansul. Este vorba despre urdă. Iată de ce spun că e un miracol pentru organism și siluetă, deopotrivă. Veți înțelege imediat de ce spun că m-a ajutat cel mai mult în transformare pentru că, veți vedea, amplifică inclusiv rezultatul activității fizice.

poza noua

1. Conține puține grăsimi

Spre deosebire de alte brânzeturi, deci nu îngrașă ca ele. În general, brânzeturile trebuie consumate ca aperitiv sau condiment și o cantitate limitată pe zi, tocmai pentru că au conținut mare de grăsime. Nu este cazul urdei.

2. Este foarte sățioasă

Deci nu vei putea consuma cantități industriale așa că acea cantitate de grăsime pe care o conține nu riscă să te îngrașe plus că senzația de sațietate durează mult timp.

3. Ajută la creșterea masei musculare

Pe lângă faptul că are conținut redus de grăsime, urda este bogată în proteine și, în special, aminoacizi ramificați care ajută la creșterea masei musculare. Desigur, dacă faceți mișcare. Nu va crește stând pe canapea. :)) Masa musculară consumă mai multe calorii, deci vă va ajuta să și slăbiți. Și așa ajungem la punctul 4.

4. Vă ajută să slăbiți

Pe de o parte prin creșterea masei musculare, cum am explicat mai sus, dar proteinele din urdă au și proprietatea de a intensifica arderile, deci ajută, de asemenea, la slăbit.

5. Reglează nivelul glicemiei

Din acest motiv, profesorul Gheorghe Mencinicopschi spune că e indicat să mâncăm urdă dimineața, în jurul orei 10 și seara la ora 17, când nivelul glicemiei scade în mod natural. Vă va ajuta să nu vă aruncați în dulciuri care, evident, vă îngrașă.

6. Protejează ficatul

Datorită conținutului de aminoacizi esențiali cu sulf. Aceștia protejează ficatul și-l ajută să se regenereze. Ceea ce este foarte important pentru că ficatul este cel mai afectat de stres, toxine și alimentație nesănătoasă.

7. Nu are dezavantajele laptelui sau ale altor produse lactate

Pentru că nu conține cazeină aproape de loc, spre deosebire de lapte sau alte produse derivate. Cazeina este o proteină majoritară în lapte pe care tubul digestiv uman nu o poate digera corect. Tocmai de asta spuneam, în articolul despre lactate, pe care îl găsiți AICI, că acestea trebuie consumate într-un anumit fel. Nu este, însă, cazul urdei. La ea aveți liber. 🙂

Nu uitați, însă, regula de bază a consumului de proteine: NU se asociază la aceeași masă. Deci nu mâncați urdă cu niciun fel de carne sau pește. Pentru mai multe detalii, aveți AICI tabelul combinațiilor alimentare.

Și, în niciun caz, după acest articol nu vă apucați să mâncați DOAR urdă. Am mai spus și repet: nicio dietă monoaliment nu este sănătoasă.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.

3 thoughts on “Alimentul care m-a ajutat cel mai mult în transformarea mea

  1. Buna Andreea! Eu nu locuiesc in Romania si aici nu prea stiu daca se gaseste urda 🙁 , este cumva ricotta sau gresesc?
    Mersi mult.

Comments are closed.