ABC-ul nutriției pentru o siluetă frumoasă. I – Combinațiile interzise, explicate pe larg

M-am gândit să încep un miniserial de postări pe care, dacă le strângeți, aveți tot ce vă trebuie pentru o dietă sănătoasă și o siluetă frumoasă fără să suferiți de foame. Un soi de ABC. Voi posta în fiecare zi tocmai ca să fie ușor de adunat, pentru cei interesați. Așadar

img_3524

Pasul 1: Combinațiile interzise și cele bune

Silueta, să știți, nu este chiar atât de greu de întreținut iar alimentele care trebuie evitate nu sunt atât de multe cum ar crede lumea. Dacă știi câteva trucuri, n-o să mori de foame, vei avea energie să faci mult mai multe lucruri decât până acum și vei arăta și bestial când te dezbraci. Că, doar, ce-ar fi viața fără dezbrăcat?! :))

Ceea ce mulți nutriționiști nu spun este că de un milion de ori mai important decât să numeri calorii este să nu combini greșit alimentele. Luat separat, garantez că niciun aliment nu te face obez. Combinațiile proaste sunt bombe calorice și surse de celulită dizgrațioasă.

Cel mai simplu este să vă uitați în tabelul de mai jos de câte ori vă puneți să mâncați. Iar sursa este cea mai bună posibilă, din punctul meu de vedere: profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

sursa: www.doctormenci.ro

sursa: www.doctormenci.ro

Și acum, pe larg, câteva explicații ajutătoare:

1. Niciodată proteine animale și carbohidrați simpli

Pentru că deja ai auzit că îngrașă. Primul lucru pe care poți să-l faci este să înlocuiești cerealele, pastele, pâinea etc variantele lor integrale. Sunt, în primul rând, mai bogate în fibre, care ajută digestia.

2. Nu amestecați mai multe feluri de proteine de origine animală

Adică ouă, carne, pește. Nu la aceeași masă, desigur.

3. Lactatele nu se mănâncă nici ele oricum

Laptele nu se bea zilnic, nici brânza și nici nu se combină cu orice. Cu lactatele fermentate, însă, e mai relaxată treaba. Toate detaliile le găsiți AICI, în articolul pe care l-am scris pe baza sfaturilor profesorului Gheorghe Mencinicopschi, în care eu am încredere deplină.

4. Fructele se mănâncă separat

La 2 ore distanță de orice masă. Așa că ideal este să le mâncați ca gustare. Atenție! Conțin fructoză, deci trebuie tratate ca orice desert.

5. Liber la legume

Sunt singurele pentru care nu există restricții deci pot fi amestecate cu orice altceva.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.