Mănânci mai mult cu același număr de calorii – 5 înlocuiri de alimente

Multă lume are senzația că trebuie să mori de foame ca să fii slab(ă). Greșit. Adică este și asta o variantă dar una extrem de proastă. Principala cauză a devenirii obezității una dintre cele mai mari probleme a lumii moderne este faptul că se consumă mâncare de proastă calitate.

Cei mai mulți s-au obișnuit să mănânce bombe calorice fără niciun aport nutritiv iar apoi se întreabă de ce sunt grași și mai au și probleme de sănătate, pe deasupra.

CHOICE

Poți foarte bine să slăbești și să fii mai sătul decât pe vremea când nu țineai cură, chipurile. Iată 5 exemple de alimente care conțin același număr de calorii, însă la cantități diferite. Concluziile le puteți trage singuri.

1. 30 de calorii

2 cartofi prăjiți SAU 3 tulpini de țelină

2. 160 de calorii

2 căni cu supă de legume SAU o jumătate de felie de pizza, presupunând că ați tăiat-o în 8 felii.

3. 170 de calorii

1 pahar de suc de portocale SAU 3 portocale

4. 300 de calorii

1 covrig mare pufos SAU 20 de caise

5. 500 de calorii

1 cafea frappe SAU 1 sandviș din pâine integrală și curcan, cu salată alături, 1 iaurt și o cană cu fructe de pădure

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.