Un român, alături de cele mai de succes persoane ale planetei. Dacă nu-l știți, trebuie să-l cunoașteți pe Florian “Big Nasty” Munteanu

Under Armour este una dintre cele mai puternice firme de articole sportive la nivel mondial, în acest moment, cu o ascensiune foarte puternică în ultimul an. Cheia succesului a fost o campanie foarte agresivă în care au fost cooptate mai toate numele mari ale sportului și nu numai, din toată lumea.

sursa: facebook.com

sursa: facebook.com

De fapt, practic, oricine se mișcă într-un fel sau altul și reprezintă un model de succes undeva pe planetă este în echipa de atleți profesioniști Under Armour. De la Muhammad Ali, Michael Phelps (cel mai bun înotător al tuturor timpurilor care tocmai a egalat cel mai vechi record sportiv din istorie, cel al lui atletului antic Leonidas de 6 medalii la o singură Olimpiadă, record care a rezistat peste 2.000 de ani), tenismenul Andy Murray, ca să enumăr doar câțiva sportivi, dar și personalități precum actorul Dwayne “The Rock” Johnson sau balerina cu un succes uriaș în SUA, Misty Copeland. Cu alte cuvinte, crème de la crème.

sursa: sportbuzzbusiness.fr

sursa: sportbuzzbusiness.fr

Am făcut această descriere ca să înțeleagă și cei care nu sunt foarte interesați de domeniu că Under Armour nu lucrează cu oricine. Ei, bine, alături de toți acești giganți este și un român. Florian “Big Nasty” Munteanu se numește și, probabil, nu ați auzit de el, din păcate. Dar au auzit cei de la Under Armour și l-au considerat suficient de tare încât să-I propună contract de Under Armour Official ProAthlete. Ceea ce e foarte tare, credeți-mă pe cuvânt.

sursa: facebook.com

sursa: facebook.com

Florian este născut și crescut în Germania, părinții lui fiind români. Și, în timp ce moda este să vrei să pleci din România și să te plângi de originile tale, el este foarte mândru de faptul că este român și spune că, indiferent unde-l va duce viața, mereu se va întoarce aici. Deși e născut, crescut și trăiește la Munchen, acasă pentru el înseamnă România. Și este atât de mândru de asta încât a ținut să apară cu steagul românesc într-unul dintre clipurile făcute pentru Under Armour. Îl puteți vedea mai jos.

A venit în România și am zis că trebuie să profit de ocazie să vi-l prezint și vouă, să fiți mândru de el, așa cum este și el de voi. 🙂 Ne-am și distrat. Iată câteva poze de la întâlnirea pentru interviu, seria “Frăția abdomenelor”, cum am numit-o eu. :))

EU BIG NASTY 1

Cu vă ziceam, ne-am distrat făcând pozele de după interviu. :))

EU BIG NASTY 2

Și acum interviul…

Eu: Spune-mi cum ai ajuns să fii official athlete pentru Under Armour.

 Florian “Big Nasty” Munteanu: Eu fac box de mic. La 12 ani am avut prima luptă. Tatăl meu este responsabil pentru asta. Deși el era mai orientat spre culturism, m-a dus la box fiindcă îi plăcea mult. Am muncit mult și la 18 ani luptam deja în prima divizie din Germania. Când am terminat școala, am început să fac un mix de box cu fitness și, la un moment dat, am primit o invitație să merg la Los Angeles, pe partea de fitness. Acolo am făcut antrenamente de fitness dar și de box și tot acolo am intrat în contact cu cei de la Under Armour.

Eu: Tu ești român dar ești născut în Germania.

Florian “Big Nasty” Munteanu: Da. Părinții mei, medici, au plecat în Germania înainte de Revoluție. M-am născut acolo, am crescut acolo, prima limbă pe care am învățat-o a fost germana. Prima dată am venit în România la 5 ani dar mă voi întoarce mereu în România.

Eu: Provii dintr-o familie bună. Părinții tăi au fost de acord ca tu să te preocupi de sport? Nu au spus că n-o să te mai ții de școală?

Florian “Big Nasty” Munteanu: Școala a fost mereu pe primul loc. Mi-a plăcut mult, de mic, să fac sport dar regula era: “dacă școala nu merge cum trebuie, nu mai există sport”.

sursa: facebook.com

sursa: facebook.com

Eu: Vorbești cu multă pasiune despre România. În general, lumea vrea să plece de aici. Tu te-ai născut în Germania, ai crescut și trăiești acolo și, totuși, spui că te vei întoarce mereu aici.

Florian “Big Nasty” Munteanu: Da. Pentru că rădăcinile mele sunt aici, părinții mei sunt români, sunt mândru că sunt român și am zis că nu voi uita niciodată că rădăcinile mele sunt aici. În ultimul meu clip, eu am ținut neapărat să apar cu steagul României. Puteam să țin steagul Germaniei. Dar familia mea vine de aici. Vreau să duc steagul României cât mai sus și cred că și românii sunt mândri când văd că unul de-al lor reușește.

Eu: Unde te vezi peste 5 ani?

Florian “Big Nasty” Munteanu: Drumul meu duce cu siguranță în SUA. La sfârșitul acestui an sau la începutul celui viitor plec la Los Angeles și Miami. Când vine vorba despre fitness, astea sunt locurile unde trebuie să fii. Am văzut deja, în dățile când am mai fost, că am succes acolo și vreau să fiu unul dintre cele mai de succes modele de fitness din lume.

sursa: facebook.com

sursa: facebook.com

Eu: Și pe partea de box ce planuri ai?

Florian “Big Nasty” Munteanu: Mi-ar plăcea să primesc o ofertă, pe partea de box, la profesioniști.

Eu: Ai un model? Cineva la care să te uiți și să spui: “ca el aș vrea să fiu”?

Florian “Big Nasty” Munteanu: Da. Roy Jones Jr, boxer. Este idolul meu și din punctul de vedere al carierei și cum arată.

Eu: Acum ești personal trainer sau cum funcționează lucrurile?

Florian “Big Nasty” Munteanu: Nu fac personal training pentru o singură persoană decât în cazuri excepționale, dacă e vorba despre o vedetă, de exemplu. În general este vorba despre grupuri mari de oameni. Under Armour organizează diverse evenimente, de exemplu în centrul orașului Munchen, unde eu sunt pe o scenă și fac antrenamente cu 500 de persoane odată.

sursa: facebook.com

sursa: facebook.com

Eu: Apropo de box, sunt în vogă acum antrenamentele pentru femei din sporturile de contact. Ce părere ai?

Florian “Big Nasty” Munteanu: Mi se pare o idee foarte bună fiindcă sporturile de contact solicită absolut tot corpul și te solicită într-un mod deosebit.

Eu: Iei vreodată pauză de la antrenamente? În vacanță, de exemplu.

Florian “Big Nasty” Munteanu: Sincer, nu-mi amintesc ultima oară din viața mea când să fi luat pauză, vreo zi în care să nu fi făcut măcar puțină mișcare. Și în vacanță mă mișc, într-un fel sau altul, o oră pe zi. Măcar o alergare. Altfel, în mod normal, fac două antrenamente pe zi. Unul dimineața, cu greutăți, și unul seara de box, alergare, înot etc.

Eu: De ce împărțite așa?

Florian “Big Nasty” Munteanu: Păi pentru că seara nu aș mai avea energia necesară pentru un antrenament bun cu greutăți.

sursa: facebook.com

sursa: facebook.com

Eu: Ce părere ai despre antrenamentele cu greutăți la femeile care nu-și doresc să fie culturiste ci doar să arate bine?

Florian “Big Nasty” Munteanu: Există două păreri despre asta. Că ar fi bune și că nu. Eu cred că oricine ar trebui să facă exerciții cu greutăți fiindcă îți dezvoltă corpul în feluri pe care nici nu le știi.

Eu: Cum recomanzi tu, unei începătoare, să înceapă antrenamentele cu greutăți pentru fund, de exemplu? Celebrele squats. Cât de mari greutățile.

Florian “Big Nasty” Munteanu: Să înceapă cu 2, 3 serii de 12-15 repetări, cu pauză de 1 minut între serii. Greutatea depinde de la caz la caz. Să execute cu cea mai mare care-I permite să facă 12-15 repetări. Apoi să evolueze la 2, 3 serii de câte 15-20 de repetări.

2 thoughts on “Un român, alături de cele mai de succes persoane ale planetei. Dacă nu-l știți, trebuie să-l cunoașteți pe Florian “Big Nasty” Munteanu

 1. Pe cand un articol cu “Interviuri cu oameni DESTEPTI” ?
  Ca de frumosi e plina tara asta.

  Felicitari pentru blog, dar daca nu ne spuneti si de unde putem cumpara “pastila minune” (cu care sa slabim 10 kg/saptamana mancand mici si bere in fata televizorului) impactul acestor informatii va fi foarte mic.
  Citind blogul dvs. credeti ca i se face cuiva pofta nestapanaita de hrisca si patrunjel??? Nu ! I sa face a manca ceva si se duce la frigider si baga din micii de aseara… (vedeti sondaje – peste 65% din persoane dupa ce citesc o dieta de slabit li se face foame si ingurgiteaza alimente total interzise pt slabit !)
  C’ asa-i omu’ – daca nu are patrunjel mananca un mic – Dumnezeu ii este martor ca el a deschis frigiderul ca sa caute patrunjelul…

 2. 1. Sintagma “oameni frumoși” nu se referă la aspectul fizic.
  2. Acest blog nu este o afacere

Comments are closed.