8 trucuri care te ajută să slăbești

Să te păstrezi motivat(ă) este partea cea mai dificilă atunci când faci orice schimbare. Cura de slăbire nu este lucru ușor. Fiecare are nevoie de un imbold, din când în când. Cheia este să faci o schimbare a felului în care trăiești pentru ca efectele să fie de durată și efortul să nu fie în van. Iar pentru asta trebuie mereu să-ți păstrezi motivația. Iată câteva metode care te vor ajuta în sensul ăsta.

sursa: pinterest.com

sursa: pinterest.com

1. Înconjoară-te cu mesaje și poze motivaționale

Lipește-ți acasă, pe frigider, pe monitorul calculatorului la muncă, într-un loc vizibil acolo unde stai la TV și tentația gustărelelor este mare poze motivaționale cu silueta pe care ți-o dorești sau, dacă ai reușit să slăbești deja, o poză cu tine de la începutul curei de slăbire sau post-it-uri cu citate motivaționale.

Te vor ajuta să depășești momentele în care-ți vine să înfuleci tot frigiderul și să dai cu piciorul la toată munca ta de până atunci.

2. Aranjează-te

Odată ce te-ai decis să-ți schimbi aspectul fizic, nu te limita doar la cura de slăbire sau la a face mișcare. Fă schimbări care să te facă să te simți că arăți deja mai bine. Îți vor ridica moralul și-ți va fi mai ușor să-ți păstrezi motivația de a arăta din ce în ce mai bine.

Poți să-ți faci o schimbare de look sau să-ți alegi ținute pentru antrenament frumoase și care să-ți pună calitățile în valoare. În momentul în care te uiți în oglindă și-ți place de tine, îți vei dori să păstrezi acest sentiment și să lucrezi cu mai multă ambiție.

3. Fă-ți un sistem de recompense

Stabilește  să-ți cumperi lucrurile pe care ți le dorești ca recompensă pentru anumite țeluri atinse. De exemplu, să-ți cumperi poșeta la care râvnești de mult timp când ai dat jos 3 kg, la următoarele 3, pantofii care se asortează cu ea etc.

4. Ține-ți la vedere costumul de baie

Este cea mai puternică motivație pentru a slăbi. Își vei aminti mereu că vine din nou vara și, de data asta, vrei să arăți fenomenal pe plajă.

5. Numără kg pierdute și câte mai ai de dat jos

Când te apuci de cura de slăbire și-ți propui să dai jos X kg, pune undeva la vedere două borcane. Pe unul scrie: “kg de dat jos” iar pe celălalt “kg date jos”. Pune în primul borcan bomboane, mărgele, biluțe etc câte kg vrei să dai jos și mută-le în celălalt borcan pe măsură ce slăbești. Vizualizarea permanentă a progreselor, a drumului parcurs și a distanței până la atingerea țelului te va ajuta să-ți păstrezi motivația, realizând mereu cât de mult ai muncit.

6. Adaptează-ți mediul la scopul propus

Cum spuneam, să ții cură de slăbire nu este ușor. Trebuie să faci în așa fel încât să faci procesul cât mai puțin chinuitor. Un ambient lipsit de tentații te va ajuta să nu renunți la scopul tău. Nu ține în casă niciun aliment dintre cele pe care nu ai voie să le consumi și nu păstra niciodată în frigider mai multă mâncare decât ai nevoie pentru o zi, maximum două. Când vei fi tentat(ă) să cedezi, te va ajuta că nu ai ce să mănânci. :))

7. Fă-ți o listă cu motivele pentru care vrei să slăbești și ține-o la vedere

Când iei decizia să slăbești, pune pe hârtie toate avantajele deciziei tale: să intri în blugii preferați, să fii sănătos(oasă) și plin(ă) de energie, să-ți placă de tine dezbrăcat(ă) când te uiți în oglindă cu lumina aprinsă, o piele mai frumoasă și mai curată etc.

Lipește-o într-un loc vizibil, unde să te împiedici mereu de ea, eventual pe ușa frigiderului. :))

8. Fii mândru(ă) de progresele tale

Nu te compara cu nimeni și nu-ți impune standarde nerealiste. Adică fii mai blând(ă) cu tine. Îți va fi mai ușor să vezi și să apreciezi progresele făcute dacă-ți faci poze la începutul și pe tot parcursul curei de slăbire. Și fii mândru(ă) de ele! Nu te uita că vecina sau prietena a dat jos mai mult decât tine în aceeași perioadă. Suntem diferiți iar organismele noastre se comportă diferit. Important este să nu te lași și să faci o schimbare de durată. Faci asta pentru tine nu pentru părerea altora!

One thought on “8 trucuri care te ajută să slăbești

Comments are closed.