De ce e bine să bei ceai verde – 5 beneficii pentru sănătate și siluetă

Sunt multe articole care laudă ceaiul verde, unele vorbind chiar despre efectul anticancerigen sau împotriva alergiilor. Personal, nu sunt atât de înverșunată. Cât timp nu se cunoaște cu certitudine de ce apare un anumit tip de cancer sau altul, nu încurajez pe nimeni să aplice alte metode de tratament decât cele indicate de medicii oncologi iar cea mai bună metodă de prevenție mi se pare să mergi regulat la control tot la doctor. Cât despre alergii, lucrurile sunt la fel de neclare atât în privința cauzelor cât și a metodelor de tratament. E adevărat că orice mod de creștere a imunității organismului este un pas important în lupta cu orice boală și pentru prevenirea ei.

Voi veni, așadar, cu argumente logice privind beneficiile ceaiului verde asupra organismului, mai ales în sensul scopului acestui blog, acela de a avea un corp frumos, tonifiat, plin de energie și sănătos. Așadar, 5 motive ca să bei ceai verde.

ceai verde

sursa: medicalnewstoday.com

1. Stimulează metabolismul deci ajută la arderea grăsimilor

Ceaiul verde este o sursă importantă de antioxidanți dar și de catehine, despre care există mai multe studii că stimulează procesele metabolice. De asemenea, polifenolii intensifică termogeneza organismului (procesul de generare de căldură), lucru care se face cu un consum suplimentar de calorii.

2. Îți dă energie

Ceaiul verde conține cofeină, nu într-o cantitate atât de mare precum cafeaua dar suficientă încât să-ți dea energie suplimentară pentru antrenamente sau doar pentru viața de zi cu zi, lucru foarte important mai ales dacă țineți cură de slăbire. Un aport scăzut de calorii vă face, desigur, să aveți mai puțină energie. Mai ales în cazul curelor drastice.

3. Inhibă pofta de mâncare și ajută la reducerea colesterolului

Cofeina ajută și la inhibarea poftei de mâncare iar polizaharidele din ceaiul verde mențin un nivel scăzut al zahărului în sânge. De asemenea, componentele despre care am vorbit mai sus, cele care stimulează arderea grăsimilor, contribuie și la scăderea colesterolului.

4. Încetinește procesul de îmbătrânire

Îmbătrânirea este rezultatul proceselor de oxidare din organism. Așa cum le spune și numele, antioxidanții luptă cu ele. Am spus deja, ceaiul verde este o sursă importantă de antioxidanți, mai ales vitamina E.

5. Multiple efecte benefice asupra sănătății

Veți găsi nenumărate studii făcute de instituții de prestigiu care vorbesc despre efectele benefice ale consumului de ceai verde asupra sistemului circulator. Și, cum bolile cardio-vasculare au cea mai mare incidență, în toată lumea, este bine să vă păziți.

Atenție, însă, ca orice lucru benefic, abuzul poate face și rău. Dacă suferiți de vreo afecțiune, cel mai bine este să consultați un medic înainte de a introduce ceaiul verde în dieta zilnică.