5 super-alimente pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta

Chiar dacă nu te poți reculege să faci o schimbare majoră în viața ta în privința felului în care mănânci, poți începe cu lucruri mici. Dacă nu te gândești la siluetă, ajută-ți măcar puțin corpul să facă față toxinelor și caloriilor goale cu care-l bombardezi și care îl sleiesc și mai tare de vitaminele și mineralele de care are nevoie.

sursa: pinterest.com

sursa: pinterest.com

Iată 5 alimente care fac minuni pentru sănătatea ta și care pot fi combinate ușor cu alte alimente pe care-ți place să le consumi frecvent. Desigur că sunt mai multe deci această postare este doar începutul listei. 🙂

1. Fructe de pădure

Sunt pline de antioxidanți, vitamine și minerale, elemente care-ți ajută organismul să lupte cu procesul de îmbătrânire și să funcționeze eficient, pot fi consumate fără frică la orice oră, în orice cantitate și combinație. Ajută digestia și stimulează metabolismul.

2. Ulei de cocos

Am învățat de la profesorul Mencinicopschi că toate fructele și legumele exotice sunt adevărate minuni pentru organism. Uleiul de cocos are multiple beneficii pentru sănătate și, cel mai important, este rezistent la ardere deci este ideal pentru gătit. Cel mai important pas pe care-l puteți face pentru a mânca sănătos este să înlocuiți, la gătit, uleiul de floarea soarelui cu cel de cocos. Desigur, în măsura în care vă place gustul dar nu pierdeți nimic dacă încercați.

Dacă nu, oricum poate fi consumat într-o mulțime de alte forme.

3. Quinoa

Este o cereală și mai ales cei care au ales să fie vegetarieni, ceea ce eu nu încurajez, trebuie neapărat să o includă în dietă pentru că este o sursă nemaipomenită de proteine. De asemenea, este ideală pentru cei cu intoleranță la gluten, o afecțiune care a devenit tot mai frecventă în ultima vreme. Nu strică să încercați, mai ales că intoleranța la gluten este foarte greu de diagnosticat, în special la noi. Analizele sunt foarte complexe și foarte scumpe.

Poate fi folosită aproape în orice rețetă și face minuni pentru digestie.

4. Sardine

Sursă minunată de Omega 3, grăsime sănătoasă de care organismul și mai ales creierul au neapărată nevoie, acești peștișori mai vin și cu vitamina B12, o grămadă de minerale esențiale pentru organism și proteine. Toate acestea vă ajută sistemul circulator și inima să rămână sănătoase.

5. Ceai verde

Are atât de multe efecte benefice pentru sănătate și siluetă încât i-am dedicat un articol întreg, pe care îi puteți citi AICI. În plus, are un gust plăcut așa că poate fi băut neîndulcit, eu chiar îl prefer așa pentru a-i putea simți aroma, iar asta îl face o dată în plus ideal pentru a slăbi sau a-ți menține silueta.

Mai importante decât atât, însă, sunt efectele sale asupra sănătății organismului, având un conținut ridicat de antioxidanți, vitamine și minerale, despre care am vorbit pe larg în postarea spre care v-am și dat link mai sus.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați.