Top 8 alimente care fac minuni pentru siluetă și sănătate

Sunt sățioase, foarte hrănitoare și conțin doar grăsimi care te ajută să fii sănătos, fără să se depună pe abdomen, fund și șolduri sub formă de colăcei și celulită. Fiecare are câte o proprietate extraordinară, fie de stimulare a metabolismului, ardere a grăsimilor etc. Nu veți suferi de foame, veți primi nutrienții necesari organismului pentru a fi sănătos și veți avea energie. Includeți-le, așadar cu încredere în dieta voastră zilnică.

sursa: pinterest.com

sursa: pinterest.com

1. Urda

Conține puține grăsimi și cazeină, compusul din lapte care nu este digerat ușor de organismul uman, dar mulți aminoacizi care stimulează metabolismul și ajută la creșterea masei musculare. Cu alte cuvinte, toate eforturile depuse la antrenamente vor da roade mai repede. Plus că masa musculară consumă mai multe calorii și oricine își dorește asta fiindcă presupune că poți mânca mai mult, fără să te îngrași. 🙂

2. Ceaiul verde

Este o adevărată minune pentru organism. Îi dă energie, te ajută să slăbești și încetinește îmbătrânirea. Iar astea sunt doar câteva dintre beneficiile ceaiului verde. Dacă vreți să aflați mai multe, citiți articolul de AICI.

3. Ovăzul

În concepția poporului român este doar mâncare pentru cai. Dar ați văzut ce musculatură frumoasă au caii plus că nu cred că ați văzut vreunul gras, nici măcar printre cei folosiți la tracțiune, deci nu prea aleargă.

Un bol cu ovăz este extraordinar pentru micul dejun și poate fi combinat cu tot felul de fructe. Conține proteine, despre care am explicat în ce fel intensifică arderile, dar și o cantitate mare de fibre care favorizează digestia.

4. Roșiile

Sunt foarte gustoase, au puține calorii și o grămadă de compuși cu rol antioxidant deci, pe deasupra, mențin pielea frumoasă și tânără.

5. Carnea slabă

Pui, curcan, carne roșie dar în cazul acesteia cu măsură, de 2 ori pe săptămână recomandă profesorul Mencinicopschi. Proteinele sunt descompuse mai greu de organism care trebuie să depună un efort mai mare așadar și procesele metabolice vor primi un impuls suplimentar. În plus, sunt esențiale pentru creșterea masei musculare, adică ceea ce ne dorim: mai mulți mușchi, mai puțină grăsime.

Desigur că nu prăjită.

6. Cartofii

Cartofii sunt foarte vitregiți de curele de slăbire moderne și au o reputație proastă doar din cauza industriei fast food și a modurilor defectuoase de preparare. Preparați și combinați corect, cartofii, mai ales cei roșii, nu doar că nu îngrașă dar te ajută să slăbești.

De la profesorul Mencinicopschi am aflat că prin fierbere sau coacere în coajă și apoi răcire, amidonul din cartofi se transformă în amidon rezistent care se comportă ca o fibră alimentară deci stimulează tranzitul intestinal.

Cartofii nu se prăjesc și nu se combină cu pâine, făinoase și carne. Ci doar cu legume, care pot fi fierte, gratinate sau sub formă de salată.

7. Ouă

Sunt una dintre cele mai bune surse de proteine dar și de aproape toate vitaminele și mineralele esențiale pentru organism. Am mai explicat și cu alte ocazii de ce proteinele te ajută să slăbești: organismul depune un efort mai mare pentru a le procesa, deci și consumă mai multă energie, iar, pe de altă parte, un aport ridicat de proteine va impulsiona și procesele metabolice.

8. Ciocolata neagră

Un pătrățel de ciocolată neagră te va ajuta să-ți ții poftele și apetitul exagerat sub control.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.