5 obiceiuri zilnice care-ți provoacă dureri de spate

Nu vorbesc în acest articol despre afecțiuni medicale ci despre acele obiceiuri din viața de zi cu zi care-ți dau o stare generală proastă, dureri musculare și de spate. Acestea sunt cele mai frecvente dacă ai o viață sedentară. De multe ori poți avea senzația că suferi de o afecțiune a coloanei dar, din fericire, este vorba doar despre poziții deficitare și lipsă de mișcare. Iată cele mai banale lucruri pe care le faci și despre care, foarte probabil, nu știi că îți cauzează dureri.

DURERI 2

sursa: healthnbodytips.com

1. Sedentarismul

Lipsa mișcării nu-ți afectează doar aspectul fizic ci are ca rezultat atrofierea musculaturii, în special a celei implicate în susținerea coloanei vertebrale. Așa că orice efort va duce la dureri de coloană, cel mai frecvent în zona gâtului și cea lombară (șale).

2. Porți genți prea mari și prea grele

Dragi doamne și domnișoare, știu că gențile maxi sunt foarte cool și la modă. Problema cu ele, însă, este că-ți permit să cari după tine jumătate de casă. Ceea ce coloana dumneavoastră nu va aprecia. Nu trebuie să le umpleți. De asemenea, mai toate avem obiceiul de a purta geanta pe același umăr tot timpul. Fără să vă dați seama, poziția voastră se va modifica. Plus că săracul umăr solicitat va avea de suferit. Știu că nu vă spun nimic nou. La urma urmei sunt doar lucruri logice. Câteodată, însă, avem nevoie de cineva care să ne arate roata inventată acum mii de ani. 🙂

3. Purtarea zilnică a tocurilor prea înalte

Știu că arată foarte bine, știu că fac piciorul să arate mai subțire. Dar tocmai această postură în care vă forțează să stați vă solicită coloana. Nici extrema cealaltă, tălpile prea plate, nu sunt tocmai o binecuvântare pentru coloană. Nu degeaba există companii care investesc sute de milioane ca să inventeze tălpi tot mai comode pentru mers, alergat etc, diferite pentru fiecare tip de mișcare.

DURERI

sursa: proactivehealthgroup.net

4. Poziția deficitară la birou sau în timpul somnului

Cei mai mulți dintre noi muncim la birou. Pozițiile deficitare ne afectează coloana și mușchii dar statul în fund în sine, prea mult timp, produce la fel de multe pagube. Obișnuiți-vă să vă ridicați din când în când de pe scaun și să faceți puțină mișcare sau să va întindeți spatele.

De asemenea, dacă vă treziți dimineața cu dureri de umeri, spate, gât înseamnă că nu dormiți într-o poziție corectă. O pernă prea mare vă va afecta mușchii și coloana în zona cervicală. Salteaua este și ea foarte importantă. Dacă este prea moale și coloana voastră se va curba în mod nefiresc. Iar problema este că petreceți mult timp în aceste poziții deficitare. Practic, toată noaptea.

5. Greutatea prea mare

Dacă sunteți supraponderal(ă), kilogramele în plus vă vor afecta coloana și nu numai. Imaginați-vă că mergeți non stop cu un sac de cartofi în spate sau în brațe. Un om suplu este nu doar mai agil în mișcări dar, cu siguranță, și mai sănătos.

Ce puteți face

Concluziile cred că sunt logice. Corectați ce este de corectat, dați jos kg în plus și faceți măcar puțină mișcare. Mersul pe jos nu a omorât pe nimeni. Sau măcar întindeți-vă dimineața și de câteva ori pe parcursul zilei. Chiar dacă nu vă apucați de făcut sport, câteva exerciții simple puteți face. Din antrenamentul propus de mine, pe care îl găsiți AICI, puteți lua primele 2 exerciții și pe ultimul. Articolul are și foto și tutorial video. Ce să mai fac să vă conving?! 🙂