Top 3 cele mai minunate ceaiuri: efecte-minune pentru siluetă și sănătate

Ceaiurile reprezintă cele mai bune băuturi, din punctul meu de vedere. În afară de faptul că sunt cea mai bună metodă de hidratare, după părerea mea chiar mai bună decât apa, mai ales având în vedere poluarea din ziua de astăzi, multe dintre ele au multiple alte beneficii pentru sănătate. Iată 3 dintre cele mai bune ceaiuri

sursa: pinterest.com

1. Ceaiul verde

L-am pus primul tocmai fiindcă este preferatul meu. Eu beau zilnic ceai verde, indiferent de anotimp, îl beau cald, rece, nu contează. Îmi place gustul atât de mult încât nu simt nevoia să-l îndulcesc absolut deloc.

Conține mulți antioxidanți, catehine, cofeină și polifenoli care au ca efect încetinirea proceselor de îmbătrânire, stimularea metabolismului, arderea grăsimilor, energizează, e un bun antidepresiv, reglează nivelul colesterolului și are efecte benefice asupra sistemului cardio-vascular. Dacă vreți să aflați mai multe, puteți citi AICI articolul pe care i l-am dedicat.

2. Ceaiul de ghimbir

Rădăcina de ghimbir conține zinc, potasiu, calciu, cupru, magneziu, vitaminele B6, C şi D, dar și uleiuri esenţiale. Toate acestea îl fac un remediu excelent pentru indigestii, balonări și alte probleme ale tractului digestiv, calmează crampele musculare deci este foarte bun și împotriva durerilor menstruale, are efecte antidepresive, energizante și ajută sistemul vascular.

Trebuie, însă, să aveți grijă: nu este recomandat diabeticilor, în primul trimestru de sarcină, dacă suferiți de afecțiuni renale, dacă luați medicamentație anti-hipertensivă sau analgezică ori dacă urmează să vă operați.

3. Ceaiul de iasomie

Mirosul de iasomie este aroma mea preferată. Pe lângă această plăcere pe care mi-o produce, ceaiul de iasomie este bogat în antioxidanți, deci încetinește procesul de îmbătrânire, reglează digestia și nivelul colesterolului rău, calmează și reduce tensiunea arterială. Există un restaurant celebru în București la care îmi place mult să merg tocmai pentru că servesc o combinație de ceai verde și iasomie care este absolut divină. V-o recomand cu încredere.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.