Trucurile mele ca să mănânc dulciuri fără să mă îngraș. Plus exemplu de meniu complet pentru o zi

Dulciurile reprezintă mai pentru toată lumea cea mai mare provocare când vine vorba despre dietă și siluetă. Nu înseamnă, însă, că nu se poate să și mănânci dulciuri și să ai, în același timp, o dietă curată și o siluetă frumoasă. Totul în viață ține de măsură și de a face lucrurile cu cap. Ce înseamnă, însă, asta când vine vorba despre dulciuri?

În primul rând, ce fac eu este să am grijă să le mănânc în prima parte a zilei, în special dimineața dar merge și ceva mai târziu. Apoi, ele reprezintă o masă separată, la distanță de minimum 2 ore față de oricare alta, adică nu pe ideea clasică de desert la finalul unei mese eventual cu mai multe feluri de mâncare. Dacă respectați și măcar aceste 2 reguli, sigur vor apărea primele efecte asupra taliei voastre. Eu mai fac, însă, încă un lucru. Și anume sunt atentă și la CE mănânc, adică ingredientele să fie cât mai naturale, eventual fără zahăr rafinat ci cu înlocuitorii sănătoși, o listă găsiți AICI, rețeta să respecte regulile de combinare a alimentelor, le aveți AICI sub formă de tabel extrem de simplu de citit și de aplicat.

În plus, de obicei mănânc fructe pentru a-mi satisface plăcerea de dulce. Când mai am chef și de altceva, aleg prăjituri raw-vegane sau, cum ziceam, sunt atentă la ingrediente. Și mănânc astfel de prăjituri de regulă o dată pe zi, înlocuind o masă. Ieri, de exemplu, am făcut asta cu micul dejun. Iată concret meniul meu de ieri:

Mic dejun

Tiramisu, făcut după rețeta pe care o găsiți AICI

Gustare 1

Măsline umplute

Prânz

Brânză de capră cu roșii cherry

Gustare 2

Fistic

Cină

Vită maturată la grătar cu mix de salate acrit cu lămâie

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.