5 alimente pe care trebuie să le eviți fiindcă favorizează celulita

Nu e suficient să fii slabă ca să nu ai celulită. Cu siguranță ați văzut la plajă multe femei, chiar și tinere, slabe dar cu celulită. Asta pentru că celulita se formează ca urmare a unui cumul de factori: sedentarism, metabolism încetinit, schimbări hormonale și, în special, dietă necorespunzătoare. Da, bărbații sunt norocoși din punctul ăsta de vedere. Se mai întâmplă să aibă și ei celulită dar extrem de rar și asta datorită testosteronului.

sursa: www.tomswallpapers.com

Cum spuneam, ca și în cazul abdomenului, dieta este un factor esențial în ținerea sub control a celulitei. Și spun ținere sub control fiindcă mai toate femeile au celulită, fiind natural predispuse la asta. Ea, însă, poate fi ținută în stadii incipiente și să nu se vadă. Este foarte bine să faceți mișcare dar în acest articol mă voi ocupa doar de partea de dietă. Așa că iată

Lista alimentelor care favorizează celulita

1. Alimente bogate în grăsimi proaste

Și aici includem prăjelile și patiseria. Metabolizarea grăsimile saturate se face cu emanarea de toxine pe care organismul are mari dificultăți să le elimine. Așa că le depune în țesuturile grase, formându-se aspectul atât de inestetic de coajă de portocală.

2. Alimente cu multă sare

Fiindcă produc retenție de apă. Apa este esențială pentru organism dar e necesară o hidratare eficientă, nu retenție de apă în țesuturi. Pe larg, puteți citi AICI despre cum să te hidratezi nu doar să bei apă, în ce cantități și în ce momente ale zilei. Hidratatea este baza nutriției corecte însă, deși pare floare la ureche, produce cele mai mari probleme.

3. Alimente foarte procesate

Fie că vorbim despre mezeluri, diverse creme de brânză, iaurturi cu arome, biscuiței, chipsuri etc conțin cantități mari de sare sau zahăr, grăsimi saturate, conservanți, coloranți etc. Și sunt golite de nutrienți. Vor duce la acumularea de grăsime rezistentă și, în plus, vor spăla pur și simplu vitaminele și mineralele din organism, provocând dezechilibre care se vor traducere prin pofte alimentare și creșterea apetitului, în general.

4. Alcoolul și cafeaua în exces

Afectează sistemul circulator, atât sangvin cât și limfatic, lucru care va duce la formarea stratului rezistent de grăsime care dă aspectul de coajă de portocală. În plus, alcoolul este o sursă uriașă de calorii goale care nu doar că vă vor îngrășa dar vă declanșa și mecanismul descris mai sus de provocare de dezechilibre, deci de pofte și apetit mărit.

5. Alimentele bogate în zahăr rafinat

Aici vorbim despre dulciuri, sucuri dar și alimente din făină albă, care are încărcătură glicemică foarte mare. Zahărul îngrașă nu doar prin aportul caloric. Mecanismul e mai complex și l-a descris profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Zahărul vine și cu 4kcal la fiecare gram dar, pentru a fi arse aceste calorii, organismul are nevoie și de vitamine, magneziu și crom, pe care le va lua din rezervele pe care le are deja și va cere și altele în loc.

Foarte important: îndulcitorii sintetici nu sunt o soluție. Am explicat pe larg AICI de ce și am dat și soluțiile eficiente și sănătoase.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.