5 soluții simple și la îndemâna oricui ca să vă apucați de făcut mișcare

Nu e niciodată prea târziu ca să te apuci de făcut mișcare. Pentru nimeni! Nu este doar pentru sportivi de performanță. Sportul nu este doar bun pentru sănătate dar poate fi chiar foarte distractiv. Sigur poți găsi ceva care-ți place și mai ales cei cu multă muncă de birou ar trebui să facă un minim de mișcare.

sursa: makeyourbodywork.com

Da, știu că este o schimbare foarte greu de făcut dar nu este imposibil. Iată câteva metode ca să începi ușor, ușor să prinzi gustul. 🙂

1. Alege-ți ceva ce ți-ar plăcea

Există o sumedenie de forme de a face mișcare. Acum e la modă să alergi dar știu cât de greu e să te apuci de asta când stai deja de vreo 30 de ani pe canapea și-ți mai și place să fumezi. Dar există și alte lucruri de făcut pe lume: cursuri de dans într-o mie de variante inclusiv balet și ce femeie nu s-a visat măcar o dată balerină, săli cu programe care mai de care mai variate, pole fitness, adică fitness la bară care te poate ajuta și în alte activități plăcute :), înot, arte marțiale și tot așa.

2. Începe cu exerciții care nu-ți perturbă programul

Lipsa de timp este cel mai des motiv invocat pentru a justifica sedentarismul. Dar, de exemplu, când te uiți la TV, nu trebuie neapărat să stai scândură pe canapea. Poți, în același timp, să te și miști. Poți să faci exercițiile astea

3. 5 minute dimineața sau seara

Serios că nu este mare lucru. Începi încet și, când vei vedea cât de bine te simți, îți vei dori singur(ă) să faci mai mult. Iată și un exemplu de antrenament care durează doar 5 minute.

Sau acesta, de 4 minute, mai dinamic și care te va și ajuta să slăbești.

4. Încearcă exerciții ușoare

Cum sunt cele din clipul de mai jos.

Durează doar vreun sfert de oră și pot fi făcute de oricine.

5. Mergi pe jos, urcă pe scări

Asta este, de fapt, prima schimbare pe care poți s-o faci. În loc de lift, ia-o pe scări și mai ieși la o plimbare de plăcere. Dacă mergi cu transportul în comun, coboară măcar cu o stație înainte. Nu e un efort enorm.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.