Găsimile și cura de slăbire: care sunt cele care chiar te ajută să slăbești

Nu orice fel de grăsimi îngrașă. Cele sănătoase chiar te ajută să scapi de depozitele rezistente de grăsime, în special celulită și cele din jurul taliei. Iar eliminarea completă a grăsimilor din alimentație este și periculoasă fiindcă organismul nostru are nevoie de ele.

sursa: cdn.inquisitr.com

Anatomic vorbind, creierul nostru este alcătuit în proporție de 60% din grăsimi. Tocmai de aceea nu trebuie excluse total nici măcar în timpul curei de slăbire. Profesorul Mencinicopschi spune că o dietă compet lipsită de grăsimi este periculoasă dar că acestea nu trebuie să depășească 30% din aportul caloric zilnic și, evident, sursa lor e foarte importantă.

Problema este, așadar, ce fel de grăsimi îi dai organismului tău pentru că, pe lângă îngrășare, ele se depun în jurul organelor, afectându-le funcționarea, pe vasele de sânge, ducând la accidentele vasculare și neoxigenarea creierului și a organelor, și influențează activitatea creierului. Pentru că da, nu toate grăsimile sunt rele. Există și bune. În figura de mai jos, vedeți ce se ascunde sub colăceii din jurul taliei.

sursa: return2health.net

Grăsimile rele sunt cele saturate. Consumate în exces duc la toate efectele menționate mai sus plus deficiențe de memorie și de învățare, mergând până la boli neurodegenerative cum ar fi Alzheimer și Parkinson, dar favorizează și apariția diabetului de tip 2 prin dezvoltarea rezistenței la insulină. Găsiți multe informații medicale și studii pe temă în cărțile profesorului Gheorghe Mencinicopschi.

Grăsimi bune vs grăsimi rele – Lista doctorului Menci

Grăsimi rele
  • Cele saturate din produsele grase de origine animală, fast food
  • Cele saturate din produsele lactate
  • Excesul de acizi grași Omega 6 din uleiurile vegetale (floarea-soarelui, porumb, șofranel)
  • Uleiuri vegetale hidrogenate care se găsesc în produsele de patiserie, margarină, biscuiți și chipsuri
Grăsimile bune
  • Acizii grași Omega 3 din peștele oceanic: somon, sardine, ton, fructe de mare etc
  • Grăsimile vegetale nehidrogenate din: legume verzi, nuci de tot felul (consumate crude), semințe de in sau pin, uleiul de rapiță, cânepă, măsline, arahide, argan. Atenție, însă, la aportul caloric, mai ales în cazul nucilor și semințelor. Trebuie mâncate cu măsură.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.