5 lucruri simple pe care le poți face ca să slăbești

Ți-ai dori să slăbești dar nu poți să ții cură de slăbire. Nu e cea mai mare problemă din lume. Știu perfect cum este fiindcă nici eu n-am putut ține cură mai toată adolescența fiindcă și numai ideea de restricții mă deprimă, chiar dacă nu sunt o gurmandă.

Recomand puțină documentare și să începi treptat să-ți schimbi modul de alimentație. Este cea mai sănătoasă cale de a slăbi iar, pe termen lung, cea care-ți va asigura sănătatea. Până să faci pasul ăsta, însă, încearcă 5 schimbări simple în rutina ta. Te vor ajuta să mai slăbești fără prea mare efort. Iată la ce mă refer:

1. Bea mai multă apă

Obișnuiește-te să bei mai multă apă. Eu îmi încep întotdeauna ziua cu o cană de 400 de ml de apă pe stomacul gol, imediat ce mă trezesc, înainte de a face orice altceva. Bea multă apă și pe parcursul zilei. Organismul tău va funcționa mai bine dacă este hidratat corespunzător.

În plus, când ți se face foame, bea mai întâi niște apă și așteaptă măcar jumătate de oră. E posibil să constați că, de fapt, îți era sete nu foame și ai interpretat greșit semnalele transmise de corpul tău.

Iar, când știi că urmează să te așezi la masă, bea cam cu jumătate de oră înainte apă. Îți va mai tăia senzația de foame, stomacul nu va mai fi la fel de gol și vei mânca mai puțin.

2. Mănâncă încet și nu te îndopa

În primul rând, încearcă să mănânci încet, adică să nu-ți umpli gura și să mesteci pe îndelete. Vei vedea că te vei sătura mai repede și cu mai puțină mâncare. În plus, măsura este cheia. Mai ales în cazul alimentelor care îngrașă, încearcă să mănânci cât să-ți potolești pofta. N-ai nevoie de un camion de înghețată. Încearcă să te limitezi la una singură.

Aceeaşi regulă şi în cazul alcoolului. Am mai spus că este inamicul siluetei, mai ales al abdomenului. Nu spun să renunți de tot la el dar nu exagera. Bea un pahar de vin (de preferinţă sec) sau de tărie, dacă nu te poţi abţine, dar după masă. Bătrânii ştiu ei ce ştiu când spun să bei o ţuică pe stomacul gol ca să ai poftă de mâncare. Este perfect adevărat. Te vei minuna şi tu cât de mult vei putea mânca. Şi încearcă să te limitezi la băuturi simple. Ce să vezi?! Băuturile dulci (de tip aperitiv), ca orice alt aliment dulce, conţin zahăr deci îngraşă.

Și uită-te, de curiozitate, pe regulile și lista mea de alimente pe care le găsești AICI. Poate încerci să aplici măcar unele dintre ele, încetul cu încetul.

3. Înlocuiește ingredientele din mâncărurile preferate cu unele mai sănătoase

Nu spun să renunți la paste sau la sarmale. Dar poți, de exemplu, sarmalele să le faci din carne slabă și orez negru, brun sau basmati iar pastele să fie integrale. Mai ai și alte idei AICI.

De asemenea, încearcă să mănânci doar carne slabă. Aici nu prea ai restricții pentru că proteinele necesită mai mult efort din partea organismului pentru a fi descompuse. Atenție însă la combinații. Le găsiți AICI.

4. Alimentele minune care intensifică arderile

Ananasul crud, ardeii iuţi, pătrunjelul sau ceaiul verde sunt doar câteva exemple. Ai grijă să le adaugi cât mai des în alimentația ta.

5. Transformă activitățile zilnice în moduri de a face mișcare

Sportul nu doar că te ajută să slăbești sau să ai o siluetă frumoasă dar este și sănătos. Poți încerca să te apuci de făcut mișcare acasă. Un exemplu de antrenament pentru începători foarte simplu de făcut acasă, fără niciun fel de echipament aveți mai jos.

Plus, în categoria “Programul meu de mișcare” sunt și alte articole din care poți afla tot ce-ți trebuie ca să te apuci de sport acasă. Inclusiv exerciții amuzante.

Dacă, totuși, chiar nu te simți în stare să faci antrenamente, există căi de a transforma activitățile zilnice, pe care oricum le faci, în moduri de a face mișcare. Am vorbit despre asta și am dat și exemple în articolul pe care îi poți citi AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.