Combinațiile alimentare care îngrașă

După cum am mai spus, poți și e bine să mănânci de toate. Bineînțeles că nu mă refer aici la cartofi prăjiți. Nu dacă-ți dorești vene și artere suple și fără grăsime pe ele și un abdomen plat și fără colăcei. Vorbesc acum cu oamenii care vor să-și “curețe” alimentația și care țin la silueta lor. Adică și proteine, și grăsimi, și carbohidrați. Lista de alimente și regulile pe care le aplic eu vi le-am dat deja în articolul pe care îl găsiți AICI.

sursa: cdn.inquisitr.com

Trebuie însă să mai știi câteva lucruri, ce alimente să nu combini ca să nu te îngrași sau pentru că rezultatul are efecte nocive asupra organismului tău.

1. Niciodată proteine animale și carbohidrați simpli

Pentru că deja ai auzit că îngrașă. Primul lucru pe care poți să-l faci este să înlocuiești cerealele, pastele, pâinea etc cu variantele lor integrale. Sunt, în primul rând, mai bogate în fibre, care ajută digestia. Ca să vă fie mai simplu, puteți citi AICI o listă de alimente pe categorii, grăsimi, carbohidrați, proteine.

2. Nu amestecați mai multe feluri de proteine de origine animală

Adică ouă, carne, pește. Nu la aceeași masă, desigur. Explicația, dată de profesorul Mencinicopschi, este că organismul folosește enzime diferite pentru descompunerea fiecărui fel de proteină. Și cum proteinele oricum sunt metabolizate mai greu, amestecarea lor la aceeași masă va îngreuna digestia.

3. Lactatele nu se mănâncă nici ele oricum

Laptele nu se bea zilnic, nici brânza și nici nu se combină cu orice. Cu lactatele fermentate, însă, e mai relaxată treaba. Toate detaliile le găsiți AICI, în articolul pe care l-am scris tot pe baza sfaturilor profesorului Gheorghe Mencinicopschi, în care eu am încredere deplină.

4. Fructele se mănâncă separat

Și la 2 ore distanță de orice masă. Așa că ideal este să le mâncați ca gustare și în prima parte a zilei fiindcă îngreunează și ele digestia. Atenție! Conțin fructoză, deci trebuie tratate ca orice desert.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.