Program eficient de stimulare a metabolismului

Ați auzit multe persoane care se plâng că au metabolism lent și, da, așa ceva există. Lipsa de mișcare, dieta dezechilibrată și un stil de viață defectuos duc organismul într-o stare de autoapărare și atunci își va încetini procesele pentru a economisi energie și a-și face depozite.

sursa: pinterest.com

Din fericire, există metode de a îndrepta lucrurile dar implică schimbarea modului de viață. Pentru ca lucrurile să fie mai simplu de înțeles, am sintetizat în 6 pași care trebuie parcurși:

1. Mănâncă organizat, puțin și des

Este primul lucru pe care trebuie să-l faci: să mănânci cam la fiecare 3-4 ore. Merge și la 2. Deci de 5 ori pe zi: 3 mese principale și 2 gustări, micul dejun fiind cea mai consistentă masă iar cina cea mai ușoară. Mecanismul e simplu și logic: alimentezi organismul atunci când are activitate deci are și nevoie. Astfel, nu va mai arde masă musculară pentru a-și procura energia și nici nu se va mai simți atacat deci nevoit să-și facă provizii.

2. Mănâncă mai mult ca să fii mai slab(ă)

Sună paradoxal dar nu este. Dietele hipocalorice, adică acelea care presupun înfometare, vor provoca mecanismul pe care l-am descris mai sus. Desigur că aici nu vorbim despre cazurile patologice, gen anorexie. Bineînțeles că acele persoane nu sunt grase dar sunt bolnave și nici asta nu cred că vă doriți.

Așadar, asigură-i organismului tot ce are nevoie și aportul caloric potrivit iar el va consuma, deci vei fi suplu(ă), dar din alimentele care-l hrănesc, nu din cele cu calorii goale și vei fi și sănătos(oasă), în același timp.

Găsești pe acest blog, în meniu la categoria Nutriție, tot ce ai nevoie pentru ceea ce consider eu a fi un mod deștept de a mânca. Și poți începe cu lista mea de alimente și reguli, de AICI, și tabelul combinațiilor alimentare, AICI.

3. Include în nutriția ta alimentele minune

Pe care le-am enumerat AICI.

4. Hidratează-te

Și despre hidratare am vorbit de nenumărate ori asta pentru că este cauza multor dezechilibre din organism. Cum spuneam, fiecare celulă a corpului nostru are nevoie de apă pentru a funcționa corect. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a scris și o carte numai pe această temă, pe care v-o recomand călduros. Principalele idei ale acesteia și modul în care se bea fiecare lichid le găsiți AICI.

5. Odihnește-te

Stimularea metabolismului lent presupune, de fapt, aducerea acestuia într-o stare de normalitate. Iar odihna este esențială pentru că organismul nostru are nevoie să se refacă. Așadar, mai ales dacă țineți cură de slăbire, este foarte important să vă odihniți corespunzător. Medicii spun că un adult are nevoie de 6-8 ore de somn, de preferat între orele 22 și 6.

6. Fă mișcare

Este esențială, în general, pentru sănătatea ta. Te vei simți mai bine, vei arăta mai bine și, la urma urmei, tinerețea este o chestiune de atitudine. Vârsta este doar un număr în buletin dacă ești mai activ(ă) și poți face mai multe lucruri decât cineva care doar scriptic este mai tânăr(ă) decât tine.

Găsiți, în meniu la categoria “Programul meu de mișcare” și pe canalul meu de YouTube, multe exemple de antrenamente complete și exerciții specifice pentru fiecare grupă musculară, toate făcute acasă, deci nu aveți nevoie nici de abonamente la sală sau de echimpamente costisitoare. Nici măcar lipsa de timp n-o mai puteți invoca din moment ce, nefiind restricționați de programul unei săli, puteți să vă antrenați oricând, în propria casă. Inclusiv în timp ce vă uitați la TV.

Acum, revenind la subiectul articolului, antrenamentul din clipul de mai jos este foarte bun pentru stimularea arderilor.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.