10 exemple de alimente care stimulează metabolismul lent

Am vorbit de multe ori despre metabolismul lent și cum intensificarea arderilor este cea mai bună metodă de a slăbi. V-am spus, în general, ce categorii de alimente ajută procesele metabolice. Iată acum o listă concretă de exemple.

sursa: facebook.com

sursa: facebook.com

1. Albușurile de ou

Aminoacizii conținuți de albușurile de ou vor stimula metabolismul. Proteinele ajută refacerea mușchilor și a țesuturilor. Albușurile conțin și vitamina B2 care, de asemenea, favorizează procesele metabolice.

2. Avocado

Avocado este considerat un fruct minune și este în mare vogă, la ora actuală, mai peste tot pe planetă. Pe lângă proprietatea de a stimula arderile, avocado are multiple beneficii pentru sănătate și siluetă. Dacă vreți să aflați mai multe, o puteți face AICI.

3. Lămâile

Lâmâile sunt detoxifianți naturali. Ajută, așadar, la detoxifierea ficatului care, evident, va duce la îmbunătățirea proceselor metabolice.

4. Ovăzul

În concepția poporului român este folosit ca mâncare pentru cai. Dar ați văzut ce musculatură frumoasă au caii plus că nu cred că ați văzut vreunul gras, nici măcar din cei folosiți la tracțiune și care nu prea au pe unde să alerge.

Un bol cu ovăz este minunat pentru micul dejun și poate fi combinat cu tot felul de fructe. Conține proteine, despre care am explicat deja în ce fel intensifică arderile, dar și o cantitate mare de fibre care favorizează digestia.

5. Migdalele

Sunt unele dintre cele mai hrănitoare nuci . Conțin multe grăsimi sănătoase care stimulează metabolismul. Dacă nu ai prea multă activitate fizică, însă, trebuie să fii atent(ă) la cantități pentru că sunt bombe calorice.

6. Usturoiul

Usturoiul este bogat în vitaminele B6 și C dar și minerale precum fier, calciu și fosfor. Ajută la arderea grăsimilor și intesifică arderile.

7. Roșiile

Sunt foarte gustoase, au puține calorii și o grămadă de compuși care au rol antioxidant deci, pe deasupra, mențin pielea frumoasă și tânără.

8. Castraveții

Conțin foarte multă apă, aproximativ 96%, deci, pe lângă faptul că au puține calorii, ajută și la hidratare care este vitală pentru o funcționare bună a organismului. Sunt bogați în minerale alcaline care reglează nivelul PH-ului și multe fibre care favorizează tranzitul digestiv.

9. Pepenele verde

Are puține calorii, un conținut ridicat de apă, reglează activitatea rinichilor este detoxifiant natural excelent.

10. Spanacul

Când am mai vorbit despre alimentele care stimulează metabolismul lent, am enumerat și alimentele bogate în fier. De la Popeye Marinarul încoace, oricine știe că spanacul conține mult fier, dar și vitaminele K și A, bune pentru oase și sănătatea ochilor, dar și multe alte minerale precum magneziu și zinc.

2 thoughts on “10 exemple de alimente care stimulează metabolismul lent

  1. Referitor la spanac,acesta contine acid oxalic, care elimina calciu din organism,ceea ce nu este bine deloc. Ptr a beneficia de toate vitaminele din el,trebuie intai maruntit,taiat si lasat asa 3-4 ore inainte de a fi gatit sau pus crud in salata.In felul acesta se elimina acel neplacut acid oxalic.Deci conteaza cum se gateste orice produs ptr efecte maxime.O completare: ciupercile sunt f nutritive, dar lasate la soare,in contact direct cu razele soarelui fara a se intervenii nimic intre ele (gen o fereastra) se va acumula vitamina D(impropriu spus,e un hormon) veti beneficia de ciuperci imbogatite cu vit D inainte de a le gati. O inf utila cred.

Comments are closed.