5 trucuri simple care te ajută să slăbești. Pentru leneși și cei care nu pot ține cură

Treaba asta cu slăbitul nu e simplă deloc. Știu pentru că am trecut și eu prin asta, mai ales în adolescență. Ce trebuie să știți, însă, e că sunt câteva chichițe din modul de alimentație modern care vă îngrașă.

img_3524

În primul rând mâncatul dezorganizat, adică inexistența unui program de mese. De aici vin multe bube: mâncat pe fond de foame avansată care duce la consumarea de cantități de mâncare mai mari decât are nevoie de fapt organismul, mâncatul de tot felul de prostii cu aport nutritiv zero dar caloric uriaș, privarea organismului de combustibil exact atunci când are nevoie, lucru care îi declanșează mecanismele de autoapărare adică se va apuca să-și facă provizii sub formă de grăsimi, apoi mâncatul la ore nepotrivite, când nu mai aveți niciun fel de activitate fizică deci corpul va considera că poate să folosească toate caloriile pentru a-și face, din nou, depozite de grăsimi, hidratarea insuficientă, combinațiile proaste de alimente care îngreunează digestia și, pe termen lung, duc la încetinirea proceselor metabolice, privarea organismului de nutrienții de care are nevoie care va duce la dezechilibre ce vor duce creșterea apetitului și apariția poftelor pentru diverse gusturi. Și, desigur, sedentarismul, despre ale cărui urmări foarte grave pentru sănătate am vorbit pe larg AICI.

Așadar, pe scurt, dacă vă faceți un program de mese, mâncați alimente adevărate, nu tot felul de prostii, pe care le combinați corect, vă hidratați și faceți mișcare, silueta frumoasă nu va întârzia prea mult să apară și vă dați mult mai multe șanse să fiți sănătoși(oase).

Știu că pare complicat, la prima vedere, dar nu este. Pentru a fi mai ușoară tranziția, începeți cu următoarele 5 trucuri simple.

1. Bea mai multă apă

Eu îmi încep întotdeauna ziua cu o cană de 400 de ml de apă pe stomacul gol, imediat ce mă trezesc, înainte de a face orice altceva. Bea multă apă și pe parcursul zilei. Organismul tău va funcționa mai bine dacă este hidratat corespunzător.

În plus, când ți se face foame, bea mai întâi niște apă și așteaptă măcar jumătate de oră. E posibil să constați că, de fapt, îți era sete nu foame și ai interpretat greșit semnalele transmise de corpul tău.

Iar, când știi că urmează să te așezi la masă, bea cam cu jumătate de oră înainte apă. Îți va mai tăia senzația de foame, stomacul nu va mai fi la fel de gol și vei mânca mai puțin.

2. Mănâncă încet și nu te îndopa

În primul rând, încearcă să mănânci încet, adică să nu-ți umpli gura și să mesteci pe îndelete. Vei vedea că te vei sătura mai repede și cu mai puțină mâncare. În plus, măsura este cheia. Mai ales în cazul alimentelor care îngrașă, încearcă să mănânci cât să-ți potolești pofta. N-ai nevoie de un camion de înghețată. Încearcă să te limitezi la una singură.

Aceeaşi regulă şi în cazul alcoolului. Am mai spus că este inamicul siluetei, mai ales al abdomenului. Nu spun să renunți de tot la el dar nu exagera. Bea un pahar de vin (de preferinţă sec) sau de tărie, dacă nu te poţi abţine, dar după masă. Bătrânii ştiu ei ce ştiu când spun să bei o ţuică pe stomacul gol ca să ai poftă de mâncare. Este perfect adevărat. Te vei minuna şi tu cât de mult vei putea mânca. Şi încearcă să te limitezi la băuturi simple. Ce să vezi?! Băuturile dulci (de tip aperitiv), ca orice alt aliment dulce, conţin zahăr deci îngraşă.

Și uită-te, de curiozitate, pe regulile și lista mea de alimente pe care le găsești AICI. Poate încerci să aplici măcar unele dintre ele, încetul cu încetul.

3. Înlocuiește ingredientele din mâncărurile preferate cu unele mai sănătoase

Nu spun să renunți la paste sau la sarmale. Dar poți, de exemplu, sarmalele să le faci din carne slabă și orez negru, brun sau basmati iar pastele să fie integrale.

De asemenea, încearcă să mănânci doar carne slabă. Aici nu prea ai restricții pentru că proteinele necesită mai mult efort din partea organismului pentru a fi descompuse. Atenție însă la combinații.

4. Alimentele minune care intensifică arderile

Ananasul crud, ardeii iuţi, pătrunjelul sau ceaiul verde sunt doar câteva exemple. Ai grijă să le adaugi în regimul tău zilnic.

5. Transformă activitățile zilnice în moduri de a face mișcare

Sportul nu doar că te ajută să slăbești sau să ai o siluetă frumoasă, dar este și sănătos. Poți încerca să te apuci de făcut mișcare acasă. Iată și un exemplu de antrenament pentru începători foarte simplu de făcut acasă, fără niciun fel de echipament.

Mai sunt și altele în categoria “Programul meu de mișcare” și pe canalul meu de YouTube. Dacă, totuși, chiar nu te simți în stare să faci antrenamente, există căi de a transforma activitățile zilnice, pe care oricum le faci, în moduri de a face mișcare. Am vorbit despre asta și am dat și exemple în articolul pe care îi poți citi AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.