Am un ten cu probleme. Ce am făcut

Da. Nu am ascuns niciodată. Este deshidratat și, totodată, zona T produce mult sebum și are porii deschiși. Dermatoloaga a încercat să mă consoleze spunându-mi că voi face riduri mai greu, dacă tot trebuie să mă confrunt mereu cu acumulări de sebum sub piele, puncte negre și o față veșnic lucioasă de nu mă ține pudra nici măcar o emisie întreagă de doar o oră.

NEMACHIATA

Deshidratarea este o problemă în general pentru mine. De la piele, unghii, păr, care pe deasupra mai e și creț deci o dată în plus foarte aspru. Pentru asta beau apă. De față, însă, trebuie să aibă grijă orice femeie, nu doar dacă lucrează în televiziune, ca mine.

Dar, ca să ajung mai repede la subiect…

Ce am făcut?

M-am dus la tratament. 🙂 Eu am ales rețeaua Nomasvello fiindcă are o reputație bună și, mai precis, salonul din Mall Promenada, pentru că e cel mai apropiat de serviciu. Puteți să vă aruncați un ochi de site-ul lor, www.nomasvello.ro, dacă sunteți curioase. Trec peste faptul că fetele de acolo sunt foarte drăguțe, îți recomandă ce ai nevoie, îți fac fișă ca să țină evidența procedurilor pe care ți le fac. Trec direct la proceduri. Pasul 1 a fost

Curățarea tenului cu Pro Skin

Adică scoaterea punctelor negre. Doamne, toată viața mi-a fost silă de partea asta. E la concurență cu epilarea. :)) Partea bună e că nu mai doare la fel de tare. Încep cu primul avantaj pe care îl sesizează orice femeie care și-a făcut vreodată tratament la față. :)) După cum vedeți, chiar aveam forța să și râd. :))

TRATAM 2

Și asta pentru că spatula folosită pentru scoaterea punctelor negre funcționează pe bază de curent galvanic și ultrasunete, mi s-a explicat, care aduce la suprafață murdăria din piele, pentru a fi scoasă mai ușor. De asta m-au pus să-mi scot ceasul și brățările metalice și mi-au pus chestia aia pe mână, din poza de mai jos. 🙂

TRATAM 1

Pe scurt, mi-a curățat fața cu o soluție, apoi a trecut la scoaterea punctelor negre cu spatula despre care vă vorbeam, apoi mi-a dat cu o fiolă care ajută tenul, prin hidratare, stimularea producției de colagen etc. Iar, la final, închiderea porilor. Și am trecut la pasul 2

Terapia cu LED+Esthetic

Este o tehnologie bazată pe fototerapie. Cum am zis eu: laser, frate! :))

TRATAM LED

Lumina puternică de diverse culori, emisă de aparat, stimulează celulele să producă elastină și colagen, pe de o parte, și ajută la sintetizarea substanțelor care sunt aplicate pe piele. Pur și simplu stai pe spate cu ochelari pe ochi și se schimbă culoarea luminii, fiindcă fiecare culoare cică face altceva: cea galbenă stimulează activitatea sistemului nervos central, cea verde sau albastră activează drenajul limfatic iar cea roșie stimulează circulația sangvină și regenerarea celulelor. Vă dați seama că am întrebat de toate. :)) Doar sunt jurnalist. Curiozitatea este principala calitate. Meseria mea e să pun întrebări. :))

Ce m-a încântat cel mai tare e că am putut să ies în lume imediat, fără să sperii pe nimeni. :)) Fața îmi era ușor roșie dar nimic sesizabil, ce nu trece în vreo 2 ore. Și doar o restricție la machiaj timp de 24 de ore. Atât. Nu cred că există femeie care să-și fi făcut tratament facial clasic și să nu aibă oroare de faptul că arătai ca un monstru cel puțin o zi și doar puțin mai bine în următoarele 2.

Efectele au fost vizibile de la prima ședință: ten mai luminos și mai neted, datorită faptului că porii nu mai erau la fel de deschiși. După a doua au fost și mai evidente.

Singura problemă, și trebuie să vă avertizez, e că mi-au apărut coșuri micuțe în următoarele zile, dar ușor de scos și locul s-a vindecat repede. Mi s-a explicat că energia galvanică este cea care stimulează mizeria din profunzime să iasă la suprafață, mai ales dacă nu ați mai făcut un tratament facial de mult timp. Ele oricum ar fi apărut. Nu vă imaginați că arătam ca un adolescent la pubertate. Vorbesc de 2-3 coșuri micuțe de tot care au apărut direct cu cap deci le-am putut scoate ușor pe loc.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.