5 idei simple și eficiente pentru cei care spun că nu pot face sport

Nu există pe lumea asta persoană mai leneșă decât mine. Jur! Fără exagerare! Anii, însă, nu ne cruță pe niciunul dintre noi iar sedentarismul nu se traduce doar printr-un corp flasc și inestetic ci vine cu probleme de sănătate, care pot avea urmări grave.

poza noua

Scăpatul de dureri, o sănătate cât mai bună cât mai mult timp sau, pur și simplu, arătatul bine la plajă și în pantaloni scurți, oricare poate fi o motivație foarte bună ca să începi să te miști mai mult. Dacă nu ești încă pregătit(ă) să faci o schimbare dramatică în stilul tău de viață, nu găsești timp sau ai senzația că nu poți să faci mișcare, iată 5 lucruri extrem de simple pe care le poate face ORICINE. Dar absolut oricine. Nici măcar nu vei considera că faci ceva în plus. 🙂

1. Dansează prin casă

Fie că îți pregătești hainele pentru a doua zi, că te îmbraci să pleci la serviciu sau pur și simplu faci ordine prin casă, pune-ți o muzică antrenantă și dansează prin casă în timp ce faci toate lucrurile astea banale. Mie îmi place la nebunie să dansez. Mi se întâmplă să pun o melodie care-mi place mult și să mă mișc de nebună prin casă și fără motiv. Doar așa, pur și simplu, ca să-mi îmbunătățesc starea de spirit. Iar dacă-l aud pe Enrique Iglesias cu Bailando chiar nu pot sta liniștită pe fund. :))

2. Fă curat prin casă ca și cum ar fi antrenament

În timp ce faci curățenie te miști, nu? Tratează această activitate ca pe o formă de antrenament. Adică fă-o în ritm alert și concentrează-te să încordezi cât mai mulți mușchi în timp ce dai cu mopul, de exemplu. Sau poți încerca să ștergi pe jos cu laveta folosindu-te de picior. Este un exercițiu excelent pentru coapse și fesieri.

3. Întinde-te dimineața și pe parcursul zilei

Este cea mai simplă formă de inițiere în stretching și de a-ți mai dezmorți mușchii. Dacă lucrezi mult la birou, ridică-te o dată pe oră de pe scaun, mișcă-te puțin și întinde-te. De asemenea, încordează mușchii abdomenului și ai fundului de câte ori treci pe lângă oglindă. Nu înseamnă că vei face pătrățele pe abdomen și fund bombat, dar măcar își mai amintesc și mușchii cum e să stea și altfel decât flasci.

4. Exerciții simple în timp ce te uiți la TV

Am pus pe blog, și le găsești AICI, 3 exerciții la care nu ai altceva de făcut decât să stai. Fă-le cât poți de mult. Nu te deranjează cu nimic în timp ce te uiți la TV. Tot pe canapea poți să faci și următorul antrenament

5. Mergi la cumpărături pe jos în ritm alert, nu mai lua liftul ci urcă pe scări

Cel mai simplu lucru pe care poți să-l faci este să nu te mai urci în lift, indiferent că ai ajuns seara acasă sau ești la mall. Urcă numai pe scări și fă-o în ritm tot mai alert. Este exercițiul meu cardio preferat. Te ajută să slăbești și face minuni pentru fund și abdomen.

De asemenea, schimbă-ți rutina de mers la cumpărături. Nu mai merge cu mașina. Găsește-ți un magazin mai aproape de casă și du-te pe jos. Dacă nu să faci jogging până acolo, măcar să mergi în ritm alert.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.

2 thoughts on “5 idei simple și eficiente pentru cei care spun că nu pot face sport

  1. Esti asa lenesa ca muncesti si duminica la ora 19.00. Dar putin rasfat nu strica. Multa bafta si lasa emotiile in “culise”.

Comments are closed.