De ce nu slăbești chiar dacă nu mănânci mult sau ții cură de slăbire

Aproape toate persoanele pe care le cunosc și care au probleme cu greutatea fie sunt veșnic la cură de slăbire, fie se plâng că nu mănâncă mult. Ce pot să vă spun sigur e că niciuna nu mănâncă de 5 ori pe zi, ca mine. Iar eu, pe vremea când aveam 10 kg în plus și mă chinuiam să slăbesc, mâncam mult mai puțin decât acum.

POZA NOUA BLUG

Așadar, de ce nu slăbești cât ți-ai dori chiar dacă ții dietă sau nu reușești să slăbești deși mănânci o dată sau de două ori pe zi? Fiindcă cheia slăbitului nu este înfometarea. Nici pe departe. Calitatea este mult mai importantă decât cantitatea. Desigur, nu vorbim aici despre cazuri patologice de bulimie sau anorexie. Așadar

8 greșeli care te împiedică să slăbești

1. Mănânci haotic

Nu mănânci când trebuie, adică fix atunci când organismul tău are nevoie de energie și atunci el va consuma din ce are, adică masă musculară și nutrienți. Asta duce la carențe în organism care-ți vor mări pofta de mâncare sau pentru anumite gusturi, gen dulce, sărat etc. Soluția nu este să le satisfaci, ci să-i dai organismului ce-i trebuie. Am scris despre ce semnifică fiecare poftă și soluțiile potrivite AICI.

Pe de altă parte, dacă mănânci pe fond de foame mare, vei sfârși prin a mânca mai mult decât ai nevoie.

Din punctul meu de vedere, cel mai bine este să ai o dietă organizată: 3 mese principale și 2 gustări.

2. Nu mănânci ce trebuie

Dacă vei mânca alimente cu așa-numitele calorii goale, doar te vei îngrășa, nu-ți vei lua și nutrienții de care are nevoie organismul. Și ajungem la ce am spus mai sus. O listă cu alimente bune și proaste am făcut AICI.

3. Combini greșit alimentele

Chiar dacă mănânci alimente bune, combinarea greșită a acestora poate duce la îngreunarea digestiei și la îngrășare. Găsiți AICI tabelul combinațiilor alimentare corecte și greșite.

4. Nu mănânci CÂT trebuie

Am explicat și mai sus dar reiau. Dacă nu-i dai organismului combustibil atunci când are nevoie, își va procura energia din ce are. Și, din păcate, preferă să ardă masă musculară și nu grăsime. Masa musculară, pe lângă faptul că-ți dă aspectul de tonifiat, consumă mai multă energie.

Plus că, dacă te înfometezi, organismul se va simți atacat iar atunci, când vei mânca, își va face provizii. Ai ghicit, sub formă de depozite de grăsimi. Este un mecanism de autoapărare performant. 🙂

5. Bei prea multe sucuri

Și nu vorbesc doar despre sucuri îmbuteliate. Nu trebuie să mai spun că alea îngrașă. Mă refer inclusiv la cele făcute în casă. Fructele conțin fructoză, deci trebuie luate în calcul la fel ca oricare alt aliment. Când vrei să slăbești, cel mai bine este să bei doar apă și ceaiuri, de preferat verde.

6. Nu te hidratezi suficient

Hidratarea este esențială pentru organism pentru că fiecare celulă are nevoie de apă pentru a funcționa corespunzător.

Mai mult, de foarte multe ori confunzi setea cu foamea. Știu că pare absurd dar așa este. Încearcă, atunci când ți se face foame, să bei apă și să aștepți jumătate de oră. Abia apoi mănânci, dacă tot îți mai este foame.

7. Nu faci mișcare

Deci bagi în tine mai mult decât consumi. Simplu. Sau faci mișcare dar nu suficientă. De asemenea, dacă nu schimbi mereu antrenamentele, la un moment dat, degeaba le mai faci. Corpul trebuie solicitat în permanență.

Plus că există anumite exerciții și alimente care stimulează metabolismul lent. Le găsiți AICI.

8. Nu te odihnești cât trebuie

Odihna este, de asemenea, esențială pentru organism, mai ales când vrei să slăbești. Un adult ar trebui să se odihnească 6-8 ore pe noapte, de preferință între orele 22 și 6 dimineața.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.