Top 5 fructe care fac minuni pentru sănătate și siluetă

Fructele sunt foarte importante pentru sănătatea organismului. E adevărat, conțin fructoză, adică zahăr, deci trebuie consumate cu grijă pentru că pot îngrășa dar, de asemenea, au multiple efecte benefice asupra organismului fiindcă sunt pline de vitamine și minerale, de care are nevoie organismul în funcționarea lui.

sursa: www.pinterest.com

sursa: www.pinterest.com

Iar, dacă sunt mâncate corect, nici nu îngrașă. Adică în prima parte a zilei, de exemplu ca gustare sau micul dejun poate fi înlocuit cu o masă de fructe. Ideea este să le mâncați separat, la distanță de 2 ore de orice altă masă pentru că vă influențează digestia.

Top 5 fructe bune pentru sănătate și siluetă

1. Fructele roșii

Adică cele de pădure, rodii, capșuni etc. Bogate în fibre și antioxidanți, îmbunătățesc digestia, reduc stratul adipos, deci nu doar că nu îngrașă dar te ajută să slăbești și să lupți cu celulita, combat procesele inflamatorii și de oxidare din organism, deci încetinesc îmbătrânirea, plus că sunt foarte hrănitoare fiindcă au conținut ridicat de vitamine și minerale.

2. Avocado

Vă spuneam în postarea dedicată acestui fruct, pe care o puteți citi AICI, că este singurul pe care îl puteți mânca liniștiți că nu a fost afectat de pesticide deoarece are coaja atât de groasă încât, chiar dacă a fost tratat cu diverse substanțe, aceasta îl protejează și nu ajunge nicio substanță la miez.

Este cea mai bună sursă de grăsimi sănătoase, reglează nivelul trigliceridelor, reduce riscul de boli cardio-vasculare, conține 20 de vitamine și minerale și ajută la fixarea nutrienților, te ajută să slăbești și combate procesele de oxidare, cele responsabile cu îmbătrânirea.

3. Ananas

Este inclus în rândul plantelor medicinale. Favorizează digestia, ajută la arderea grăsimilor, reglarea colesterolului și zahărului din sânge, este revigorant, bun antidepresiv, reduce celulita și conține multe elemente antioxidante care combat îmbătrânirea. Un articol dedicat acestui fruct găsiți AICI.

4. Bananele

Sunt, poate, cea mai importantă sursă de potasiu care ajută la reglarea tensiunii și la sănătatea întregului sistem cardio-vascular. Sunt bune antidepresive și încetinesc procesele de îmbătrânire, au mult calciu, esențial pentru sănătatea oaselor, iar, pe deasupra, sunt foarte sățioase și reglează digestia deci, mâncate cum trebuie, ajută în cura de slăbire. Bananele sunt atât de bune încât le-am dedicat un articol, pe care îl găsiți AICI.

5. Strugurii

Conțin un antioxidant puternic numit resveratrol care protejează sistemul cardio-vascular, reduce riscul bolilor acestuia și reglează tensiunea.

Mai multe amănunte despre cum se mănâncă fructele și legumele pentru a obține beneficii maxime de la ele puteți citi AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.

3 thoughts on “Top 5 fructe care fac minuni pentru sănătate și siluetă

  1. De acord, dar uiți un fruct foarte important și care conține multă vitamina C: kiwi! Ajută la digestie, nu este contaminat cu pesticide și, surpriză: este singurul fruct care poate însoți orice masă, astfel ajută digestia! Cf. Maria Jose Rosello, șefa catedrei de nutriționism de la facultatea de medicină din Barcelona. Iar resveratrol se găsește doar in strugurii roșii, și este pus in valoare doar in vin. Sorry!

Comments are closed.