5 ponturi care te ajută să ai abdomen plat și frumos reliefat fără prea mult efort

Sunt sigură că oricine își dorește să aibă abdomen plat, chiar dacă nu e dispus(ă) să și facă ceva pentru asta. :)) Hainele stau mai bine dacă nu ai burtă, la plajă arată fenomenal un abdomen tonifiat plus, foarte important, este și un semn de sănătate. Am mai explicat că grăsimea din jurul taliei este periculoasă pentru sănătate și indică grăsime în jurul organelor vitale, chiar dacă, de exemplu, persoana respectivă este slabă în rest. În principiu, treaba cu abdomenul este simplă doar că, în practică, nu prea există scurtături în acest caz. Explic imediat.

Lucrurile, în principiu, sunt simple în sensul că, dacă ai o dietă echilibrată, n-o să ai probleme să-ți menții o talie subțire. Pentru pătrățele mai trebuie și ceva exerciții, e adevărat. Însă doar exerciții nu vor fi de ajuns dacă în rest mănânci numai prăjeli și porcării în cantități industriale. Așadar, e și destul de complicat de pus în practică. Aici nu merge cu mâncat șaorma dimineață, la prânz și seara și apoi mers la sală, băgat un pumn de prafuri și gata. De asta vedeți atâția burtoși cu brațele umflate. Dar nici foarte complicat nu este. Tocmai de aceea, rețeta abdomenului frumos și plat o pot rezuma în 5 puncte simple:

1. Curăță-ți dieta și renunță la sucuri

Adică fără prăjeli, carne grasă, exces de patiserie și cofetărie. Cu alte cuvinte, grăsimile nesănătoase și excesul de zahăr rafinat și carbohidrați simpli. În afară de faptul că sunt aducătoare de calorii goale, adică doar că te îngrașă fără să-ți aducă și nutrienții de care are nevoie organismul, grăsimile nesănătoase se vor depune fix acolo unde nu-ți dorești: în colăcei, celulită, în jurul organelor și pe vasele de sânge. Deci efectul nu este doar unul inestetic ci și foarte nesănătos.

Mănâncă pâine și făinoase din făină integrală și folosește înlocuitorii sănătoși pentru zahăr pe care îi găsești AICI.

De asemenea, Sucurile din comerț conțin multe calorii, mult zahăr sau îndulcitori artificiali care sunt și mai nocivi și mulți conservanți care determină organismul să formeze depozitele de grăsimi pe care le urăști. Da, contribuie inclusiv la celulită. E mult mai sănătos să bei ceaiuri, în special cel verde. Am scris AICI despre multiplele lui efecte benefice asupra sănătății și siluetei.

2. Bea multă apă

Hidratarea este esențială pentru funcționarea întregului organism, deci și pentru procesele metabolice și de ardere a grăsimilor. Iar hidratarea se face doar cu apă și ceaiuri. Nu cu sucuri sau cafea.

3. Introdu în dietă alimentele care ajută la arderea grăsimilor

Adică urdă, nuci și semințe, fructe de pădure, ardei iuți, ovăz, avocado, carne slabă și pește, legume, ouă, ananas, grepfrut, mango, mere.

4. Trebuie să slăbești

Chiar dacă nu ești grasă, dacă ai grăsime în jurul taliei înseamnă că trebuie să slăbești pentru că aceasta indică grăsime în jurul organelor ceea ce este foarte nociv. Și asta o faci numai cu exerciții de tip cardio: alergat, sărit coarda, urcatul scărilor în ritm alert. Sau, dacă nu vrei să ieși din casă, o poți face cu exercițiile de mai jos:

5. Întărește-ți mușchii abdominali

Mai frumos decât o talie subțire este un abdomen tonifiat. Nu spune nimeni să faci pătrățele, deși arată foarte frumos, dar trebuie să-ți tonifiezi mușchii. Ăsta este următorul pas. Și e mai ușor decât sună. Iată un exemplu de antrenament foarte eficient pentru talie.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.