Poți mânca sănătos și dietetic și la fast food. Listă concretă cu exemple de la cele mai populare astfel de restaurante

Restaurantele de tip fast food sunt foarte populare și le găsești peste tot. Au, însă, faima că au mâncare nesănătoasă și care îngrașă, ceea ce nu este departe de adevăr. Poți, însă, să mănânci sănătos chiar și acolo. Depinde doar de tine să te abții de la combinațiile care sunt bombe calorice dar, mai rău, sunt nocive.

sursa: legi.hol.es

Iată o listă de idei cu ce poți consuma la restaurantele fast food celebre, dacă n-ai altă opțiune pentru masă:

1. McDonald’s

Poți alege salatele. De exemplu, salata somon fume are 268 de kcal, grăsimi 14.55 grame din care doar 4 grame sunt grăsimi saturate, deci nesănătoase. Personal, recomand s-o mâncați fără crutoane, dar nu e o tragedie dacă nu renunțați la ele. Nu este, însă, o opțiune pentru cei cu intoleranță la gluten sau lactoză.

2. KFC

Ies din discuție produsele din pui din cauza crustei și a faptului că sunt prăjite. Dar poți alege salata grecească sau pe cea veggie.

3. Pizza Hut

La Pizza Hut aveți mai multe variante. Din seria antreurilor, puteți alege supa cremă de roșii sau pe cea de legume, cartofii copți, nu cei cu mozarella ci simpli, frigăruile de legume sau cele cu carne, fără a combina brânza feta și carnea. Oferta de salate este foarte variată și recomand salata de ton, cea de somon, cheese&nuts dar nu dacă țineți cură de slăbire, Greek, Veggie și Grilled Veggie. De asemenea, Pizza Hut are, pentru salate, opțiunea să ți-o faci singur, cu refill nelimitat. Trebuie doar să țineți cont de tabelul combinații permise, pe care îl găsiți AICI. Important: renunțați la sosuri.

4. Starbucks

O variantă foarte bună de mic dejun este Starbucks Perfect Oatmeal.

5. Subway

Și la Subway găsiți destule variante de salate și, dacă vă plac sandvișurile, alegeți pâinea integrală și respectați regulile de combinare spre care v-am dat link puțin mai sus.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.