Top 10 alimente ideale când vrei să slăbești

Spun de fiecare dată că înfometarea nu este soluția potrivită ca să slăbești. Desigur, se va întâmpla și asta dar aspectul va fi unul frumos doar dacă te vei acoperi cu haine. Decât așa, mai bine ca-n vorba din popor “grasă și frumoasă”, plus că te vei alege cu probleme de sănătate care, mai devreme sau mai târziu, te vor prinde din urmă.

sursa: healthandfitnesssociety.com

Ideea, așadar, pe care eu o promovez este să mănânci deștept. Și va veni și silueta. Pentru asta, însă, trebuie să fii la curent cu anumite lucruri, hai să le spunem secrete ale siluetei. Cum ar fi alimentele care te ajută să slăbești. Adică mănânci și slăbești. Adică să fie bine ca să nu fie rău. 🙂

Iată o listă cu 10 asemenea alimente:

1. Ouă

Încep cu ele ca să nu mai fiu acuzată că include în astfel de liste doar fructe și legume. :)) Ajungem și acolo. 🙂 Ouăle sunt adevărate minuni ale naturii. Sunt una dintre cele mai bune surse de proteine dar și de aproape toate vitaminele și mineralele esențiale pentru organism. Am mai explicat și cu alte ocazii de ce proteinele te ajută să slăbești: organismul depune un efort mai mare pentru a le procesa, deci și consumă mai multă energie, iar, pe de altă parte, un aport ridicat de proteine va impulsiona și procesele metabolice.

2. Urdă

Și aici explicația este tot pe bază de proteine. Ba, mai mult, urda va mări efectul antrenamentelor, dacă faci mișcare.

3. Migdale

Aproape că nu scriu articol de gen în care să nu le menționez, fie separat, fie în categoria nucilor. Sunt alimente extrem de complexe, pline de proteine și grăsimi sănătoase, foarte dense și foarte sățioase, așa că reprezintă gustarea ideală care să țina de foame și să vă dea și energie. Crude, desigur. 🙂

4. Avocado

Iarăși, o minune de fruct. Considerat, la ora actuală, cel mai puțin afectat de pesticide și alte bazaconii folosite în agricultură, datorită protecției pe care o oferă coaja sa foarte groasă.

5. Mere

Gustoase, dense, îți oferă energie și perfecte în cazul în care te apucă foamea între mese. Și foarte bogate în antioxidanți, adică acele substanțe care ne ajută să ne păstrăm tinerețea cât mai mult timp. Deci, numai avantaje. 🙂

6. Broccoli

Urăsc broccoli dar nu pot să nu-I recunosc valoarea. Cu un aport infim de calorii dar uriaș de nutrienți, apă și fibre este perfect pentru curele de slăbire.

7. Cartofii roșii

Da, știu! S-a creat, deja, o adevărată fobie când vine vorba despre cartofi. Problema, însă, nu e cu ei ci cu felul în care sunt gătiți. Dacă sunt făcuți cum trebuie, am explicat AICI exact cum, chiar te ajută să slăbești.

8. Fasole

Plină de fibre , vitamina B și zinc, este foarte sățioasă, reglează digestia și ajută la mărirea masei musculare. Da! Ne dorim asta. 🙂

9. Fulgi de ovăz

Fibrele solubile pe care le conține ovăzul mențin senzația de sațietate mai mult timp și, în același timp, reglează nivelul glucozei din sânge, lucru care face ca energia să dureze și ea mai mult.

10. Ciocolata neagră

Un pătrățel de ciocolată neagră te va ajuta să-ți ții poftele și apetitul exagerat sub control.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.