Ce să ceri unui antrenor personal, dacă ai ales să te duci la sală

Multor oameni le este greu să facă mișcare singuri sau să se țină de asta și apelează la un antrenor personal. Este o variantă foarte bună, mai ales dacă n-ai cunoștințe în domeniu și nici timp sau chef de documentare. Oferta, însă, este foarte variată așa că apare întrebarea: cum îți alegi antrenorul personal? Iată 5 puncte esențiale:

sursa: www.drbillsukala.com.au

1. Să demonstreze cu propriile rezultate

Și aici nu mă refer la povestioare pe site-uri sau pe pereți cu poze de înainte și după ale unor oameni pe care nu-i cunoști. Să se vadă pe el că știe despre ce vorbește. Un antrenor personal trebuie să arate țiplă! Este meseria lui și trebuie să și-o respecte. Trebuie să arate impecabil nu bine, trebuie să fie, pentru tine, un model aspirațional. Că la teorie ne pricepem cu toții.

2. Trebuie să te monitorizeze constant

Trebuie să te cântărească și să te măsoare la începutul colaborării și pe tot parcursul ei. Plătești pentru efecte nu pentru vorbe.

3. Trebuie să se adapteze la nivelul tău de rezistență

Să nu cazi în capcana celor care te aleargă până leșini doar ca să te impresioneze cu câte idei au. Ideea este să evoluezi și să-ți crești treptat rezistența. Nu ne-am născut toți atleți plus că sportul, ca orice altceva, se învață. Trebuie să țină cont de faptul că nu e ușor pentru un om sedentar să se apuce de mișcare sau pentru unul care mai are și carieră, familie etc. Pentru el să facă mișcare este o meserie, nu și pentru tine.

Trebuie să fie capabil să facă plăcută chestia asta pentru tine, să te ajute să devină o rutină indispensabilă și să te motiveze în momentele grele, pentru că acestea, cu siguranță, vor exista.

4. Să-ți schimbe constant exercițiile

Corpul are nevoie constant să fie provocat. Se obișnuiește cu exercițiile și atunci și rezultatele încetează să mai apară. Un antrenor care te pune să faci mereu același lucru nu are legătură cu meseria.

5. Să cunoască importanța nutriției

Și să te ajute în sensul ăsta sau să te îndrepte spre cineva. De regulă, însă, orice antrenor personal trebuie să fie la curent cu ABC-ul nutriției.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.