4 trucuri simple care te ajută să te apuci de făcut mișcare și să te distrezi

Mișcarea este extrem de importantă pentru organism, nu doar din rațiuni estetice ci fiindcă inclusiv corpul uman funcționează conform legilor fizicii și ale gravitației iar sedentarismul produce dezechilibre care se vor traduce în probleme de sănătate. Principala problemă a omului modern, însă, e că mai toate carierele râvnite se desfășoară la birou și sunt sedentare. Știu că nu e simplu să-ți modifici stilul de viață, dar există soluții iar schimbarea să fie una chiar distractivă.

sursa: pinterest.com

Principalul lucru care trebuie făcut e ca persoana în cauză să conștientizeze importanța mișcării și să-și dorească într-adevăr să adopte un stil de viață mai sănătos. Apoi, treptat, lucrurile vor deveni mai simple fiindcă vor apărea beneficiile și o stare generală de mai bine. Plus, există și trucuri care să facă mișcarea o activitate amuzantă. Iată 4:

1. Antrenează-te împreună cu iubitul(a)/prietenul(a)

Activitățile și pasiunile comune sunt cheia fericirii unei relații de durată. Iar timpul va trece mult mai ușor. Iată un exemplu de cuplu la antrenament

Tandem ab workout! 💪 This one will give you a real burn! #traintogetherstaytogether #abs

și de exerciții făcute în tandem de fetele de la Victoria Secret.

Fact: workouts are better with a buddy. Tag yours! @jastookes @josephineskriver @joja #WhyYouNeedABuddy

Un clip video postat de Victoria Sport (@victoriasport) pe

2. Mișcă-te pe muzică

Practic, dacă dansezi, nici nu ți se va mai părea că faci mișcare. Nici măcar nu trebuie să faci ceva în plus. Pune muzică în timp ce faci curățenie în casă, de exemplu. Îți va veni pofta de dans și chiar și această activitate va deveni brusc mai plăcută.

3. Oferă-ți recompense

Este cel mai bun stimulent. 🙂 Îmi iau poșeta aia care-mi place demult dacă mă antrenez 7 zile la rând sau după ce dau jos 3 kg. Păstrează lucrurile suficient de simple pentru a fi amuzante dar destul de complicate pentru a ajunge și la rezultatele dorite. 🙂

4. Încearcă mereu exerciții noi

În afară de faptul că asta trebuie să faceți oricum, dacă vreți rezultate vizibile cât mai repede, corpul având mereu nevoie să fie stimulat, dar curiozitatea este în gena ființei umane. Nimic nu duce mai repede la blazare și depresie decât rutina.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.