Cei 4 pași esențiali pentru a-ți regla digestia. Efecte-minune pentru siluetă și sănătate

Digestia are o mare influență asupra organismului, atât în interior cât și asupra aspectului exterior. În ceea ce privește funcționarea organismului, o digestie îngreunată se va traduce prin o asimilare deficitară a nutrienților, care apoi duce la carențe în organism ce se vor transforma în probleme de sănătate dar și creșterea apetitului sau apariția poftelor pentru anumite gusturi. Despre semnificația fiecărei pofte și a soluțiile care să rezolve problema nu să o agraveze am vorbit pe larg AICI. De asemenea, problemele de digestie duc și la acumulare de toxine.

sursa: rebeldietitian.us

La exterior, toate acestea se vor vedea prin probleme ale tenului dar și îngrășare. Atunci când un mecanism nu funcționează corect, este normal să apară și urmările. Iar deficiențele de digestie sunt destul de greu de remediat. Trebuie acționat pe mai multe fronturi:

1. Bea apă când trebuie

Nu în timpul mesei. Ci cu jumătate de oră înainte de masă și cam la o oră după. Hidratarea, de altfel, este esențială pentru organism deci influențează și procesele digestive. Trebuie așadar să vă hidratați dar nu orice pahar cu apă face asta. Am explicat AICI cum se bea apă corect pentru a avea ca efect hidratarea.

2. Mâncați câte puțin, des și fără să vă grăbiți

Ajută mult la reglarea metabolismului. 5 mese: 3 principale și 2 gustări, cât mai simple, respectând regulile de combinare de la punctul 2 și veți vedea imediat efectele.

De asemenea, mâncați încet, mestecând pe îndelete, astfel încât alimentele să se amestece bine cu saliva și vor deveni mai ușor de digerat.

3. Introduceți în dietă multe fibre

Sunt cele care ajută cel mai mult la reglarea tranzitului intestinal. În ce fel și care sunt acestea am explicat pe larg AICI.

4. Combinați corect alimentele

Este foarte important pentru că anumite alimente pot fi chiar benefice digestiei însă combinarea nefericită le face să o îngreuneze. Aveți AICI regulile de combinare explicate pe larg și organizate într-un tabel foarte ușor de folosit. Iar o problemă specială este cu fructele, care trebuie mâncate corect tocmai pentru că pot îngreuna digestia. Regula este să fie mâncate separat, ca masă distinctă, nu împreună cu alte alimente și de preferat în prima parte a zilei.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.