Alimente care fac minuni pentru diverse probleme și afecțiuni

Dumnezeu ne-a dat în natură tot ce avem nevoie pentru a ne menține organismul cât mai sănătos posibil. Desigur că avem nevoie și de medicină și că sănătatea și longevitatea depind foarte mult și de informația genetică, dar avem mult mai multe șanse dacă ne îngrijim să avem o dietă echilibrată și ne alimentăm organismul cu vitaminele și mineralele de care are nevoie pentru funcționarea sa.

sursa: pinterest.com

Desigur că fiecare aliment diverși nutrienți și în cantități diferite. Unele au cantități mai mari de antioxidanți, de exemplu, care combat procesele de oxidare, cele care duc inclusiv la îmbătrânire, altele au calitatea de a intensifica arderea grăsimilor deci sunt mult mai eficiente în procesul de slăbire, altele ajută activitatea cerebrală. Tocmai pentru că sunt atât de diferite, am făcut o listă pe categorii de probleme care m-am gândit că sunt de interes, cu câte un top 3 pentru fiecare. Iată:

1. Somn

– banane

– miere

– migdale

2. Anti-îmbătrânire

– avocado

– căpșuni

– pește

3. Creier

– alune

– pește

– fasole și mazăre

4. Dantură

– lactate

– mere

– morcovi

5. Răceală

– usturoi

– citrice

– ghimbir

6. Căderea părului

– cartofi dulci

– ouă

– spanac

7. Diabet

– vegetale verzi

– avocado

– nuci

8. Slăbit

– pește

– fructe roșii

– vegetale verzi

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.