Cele 5 lucruri pe care trebuie neapărat să le știi și să le faci dacă vrei abdomen plat

Abdomenul plat nu este doar o chestie de estetică ci și un semn de sănătate fiindcă grăsimea din jurul taliei indică grăsime și în jurul organelor ceea ce este foarte periculos. Vorbiți cu orice doctor și va confirma tot ce vă spun. Cu alte cuvinte, oricât de slab(ă) ai fi, dacă ai colăcei în jurul taliei, trebuie să slăbești.

Dacă mergeți mai departe și vreți mai mult, adică un abdomen frumos reliefat, celebrele pătrățele :), trebuie și ceva muncă. 🙂 Iar asta înseamnă îmbinarea unei nutriții corecte cu mișcarea, pentru rezultate spectaculoase. Vor exista și oameni care vor spune că se poate și fără. Da, cu foarte multă muncă și, în special, în cazul bărbaților fiindcă femeile au tendința genetică de a depune grăsime în jurul taliei și sub formă de celulită. Și 5 lucruri sunt absolut esențiale:

1. Curăță-ți dieta

Bineînţeles că, dacă mănânci cantităţi industriale de mâncare, te vei îngrăşa peste tot inclusiv pe abdomen. Dar şi dacă mănânci puţin dar prost, ai şanse enorme să nu ai un abdomen frumos şi reliefat nici dacă faci sute de abdomene. A devenit deja un clişeu că „abdomenul se face în bucătărie”. Asta pentru că, în proporţie de peste 90% aş zice, abdomenul reliefat depinde de ce mănânci. Reguli pentru o nutriţie corectă şi lista mea de alimente o găsiţi AICI.

2. Oricât de slabă ai fi, dacă ai grăsime pe abdomen, trebuie să slăbeşti

Şi asta o vei face doar prin exerciţii cardio: bicicletă, alergare, sărituri. De fapt, orice antrenament trebuie să le includă, pe lângă exerciţiile de forţă. Iată și exemplu de antrenament cardio

3. Nu te lenevi

Schimbă felul exerciţiilor, măreşte numărul de repetări, fă-le în ritm mai alert, scurtează pauzele dintre exerciţii. Dacă nu simţi tensiune în muşchii abdominali înseamnă că nu lucrezi suficient de intens. Foarte eficiente pentru abdomen sunt antrenamentele de durată mică făcute la intensitate maximă şi cu pauză scurtă între serii (ex: 1 min lucru, 10 sec pauză). Adică cele de tip HIIT doar că trebuie să ai condiție fizică și să fii puțin mai avansat în ale fitness-ului. De asemenea, urcatul scărilor în fugă este un exerciţiu bun. Îţi va stimula metabolismul.

Iată un exemplu de antrenament funcțional cu propria greutate pentru abdomen, bun și pentru începători:

Atenție, însă, așa cum spuneam, abdomenului îi plac provocările deci trebuie să schimbați constant rutina de antrenament. Găsiți și alte exemple de exerciții pe canalul meu de YouTube.

4. Bea apă

Indiferent ce articol scriu, spun şi asta. N-o să obosesc să spun că hidratarea este foarte esenţială pentru că fiecare celulă din corp are nevoie de apă pentru o funcţiona la corect. În mod logic, muşchii nu fac excepţie.

5. Fără alcool

Din păcate, cam este un inamic mare al abdomenului plat. Are aport caloric uriaș plus că mărește pofta de mâncare. Puteți bea alcool dar cu măsură și, dacă se poate, fără tărie. Un pahar de vin, de preferință roșu și cât mai natural, e în regulă, adică 150 de ml, în cazul femeilor și 300 ml pentru bărbați.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.