Cura nu trebuie să fie un chin: 7 alimente delicioase care te ajută să slăbești

În concepția multor persoane, cura de slăbire înseamnă să mănânci numai chestii fără gust, să suferi în permanență de foame , în general să te chinui enorm. Bineînțeles că nu spun că e vreo plăcere dar se poate să slăbești și mâncând bine și gustos.

Ba chiar am spus de nenumărate ori că nu încurajez dietele care elimină complet anumite categorii de alimente, gen sursele de grăsimi sau carbohidrați, cele monoaliment în niciun caz și cu atât mai puțin pe cele care presupun înfometarea. Sunt soluții pe termen scurt și foarte proaste fiindcă vor fi urmate, în cel mai fericit caz, de îngrășare. De cele mai multe ori, însă, se lasă cu dezechilibre majore care vor duce la probleme de sănătate, unele imposibil de tratat.

sursa: www.pinterest.com

Ideea este să mănânci cu cap. Și, da, există alimente foarte gustoase care te și ajută să slăbești. Iată 7 exemple:

1. Ananas

Este un adevărat fruct-minune, inclus în categoria plantelor medicinale. Are doar 50 de calorii la 100 de grame, conținut mare de fibre care reglează digestia și de antioxidanți, excelenți în combaterea celulitei. Reglează nivelul de zahăr din sânge și accelerează digestia proteinelor, datorită bromelainei.

Atenție, trebuie consumat crud și cât mai copt. De asemenea, trebuie să aveți grijă fiindcă are un grad mare de aciditate. După ce ați mâncat ananas, e indicat să mâncați un cubuleț de cașcaval, tocmai pentru a reduce aciditatea din gură, pentru a vă proteja dantura.

2. Cartofi

Erați convinși că trebuie eliminați din orice cură de slăbire, nu? Ei, bine, iată că nu. “Cartofii îngrașă” este o idee, pe cât de răspândită, pe atât de greșită. 100 de grame de cartofi conțin cam 80 de calorii, ceea ce este foarte puțin. Desigur că depinde cum îi mâncați. Dacă aceste 100 de grame pe prăjiți, vor avea 400 de calorii, nu 80, plus grăsimi nesănătoase și atunci da, îngrașă.

Copți sau fierți, însă, chiar vă vor ajuta să slăbiți. Dacă apoi îi lăsați să se răcească înainte să-i mâncați, amidonul, prin acest proces termic, se transformă în amidon rezistent care se comportă ca o fibră alimentară. Adică reglează digestia.

E de preferat să mâncați cartofii roșii noi și cu tot cu coajă. Atenție, însă, la combinații. Sunt extrem de importante. Nu se combină cu alte surse de amidon, deci nu cu pâine sau făinoase, și nici cu vreun fel de proteine, cu atât mai puțin carne. Pot fi mâncați doar împreună cu legume.

3. Brânza de capră

Este gustoasă și conține foarte puține grăsimi, în comparație cu brânzeturile din alte feluri de lapte.

4. Fructele roșii

Sunt foarte bogate în antioxidanți care, așa cum am spus și în cazul ananasului, ajută la arderea depozitelor subcutanate de grăsime și în fibre care reglează procesele digestive.

5. Ciocolata neagră

Și aici mă refer la cea cu un conținut de cacao de minimum 70%. Este bogată în antioxidanți și este foarte sățioasă.

6. Carnea slabă și peștele

Pui, curcan, vită și, desigur, peștii oceanici care sunt surse de grăsimi sănătoase. Sățioasă și cu puține calorii, este sursă excelentă de proteine despre care v-am mai spus că sunt digerate cu mai mult efort de organism deci metabolismul este pus la treabă. Adică arderile vor fi intensificate.

7. Ouăle

Fiind și ele surse excelente de proteine, logica de la punctul anterior va funcționa corespunzător. Plus că mai au multe alte beneficii pe care le-am detaliat în postarea pe care o puteți citi AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.