BLOGROLL CORONAVIRUS – Vești din UK despre vaccin. Poate fi disponibil mai repede decât se credea

Sky news anunță că oamenii de știință de la Universitatea Oxford vor ști până în luna iulie dacă vaccinul anti-coronavirus la care lucrează este eficient sau nu. Pascal Soriot, șeful executiv al companiei AstraZeneca, ce a încheiat un parteneriat cu Universitatea Oxford pentru dezvoltarea, producerea și distribuirea pe scară largă a unui vaccin, a vorbit la Sky News despre faptul că au început producerea vaccinului care este deja testat pe oameni.

Coronavirus: AstraZeneca CEO says ‘good idea of vaccine efficacy by June or July’

AstraZeneca CEO says by ‘June and July’ they will have an idea about the “efficacy and safety” of the COVID-19 vaccine.

“Grupul de la Oxford este unul dintre cele mai bune din lume. S-au mișcat foarte repede. Până în luna iunie sau iulie vom avea o primă idee despre eficacitatea și siguranța vaccinului și va trebui să mai așteptăm câteva luni. Dar până în luna iunie sau iulie vom avea deja o idee destul de corectă. Producția a început deja fiindcă trebuie să producem destule doze pentru testele clinice, vă dați seama. Va trebui să creștem producția pentru ca până-n trimestrul 4 (n.r. Octombrie) să putem furniza un număr suficient, cu prioritate pentru populația Marii Britanii.” spune Pascal Soriot care recunoaște că este riscant pentru compania sa să producă un potențial vaccin cât timp este încă în testare dar că “aceasta este o criză teribilă, după cum știm cu toții, și am decis că acum este momentul să lucrăm toți împreună, să ieșim în față și să facem tot ce putem pentru a ajuta la găsirea unei soluții.”

sursa: www.aa.com.tr

A confirmat că va exista un preț pentru vaccin în timpul pandemiei dar universitatea spune că ambii parteneri au căzut de acord să opereze non-profit în această perioadă și că prețul va acoperi doar cheltuielile de producție și de distribuție.

“Angajamentul nostru, pe perioada pandemiei, este furnizarea vaccinului la nivelul costului. Pe termen lung, dacă acest virus nu dispare și se transformă în ceva similar cu virusul gripal, va deveni un vaccin comercial precum cel gripal.” a explicat Pascal Soriot.

Profesorul sir John Bell, profesor regius în medicină la Universitatea Oxford, a descris parteneriatul cu AstraZeneca drept “o forță majoră în lupta cu pandemia pentru mulți ani de-acum încolo.” A mai adăugat că “De asemenea va asigura că, dacă vaccinul dezvoltat de Institutul Jenner al Universității Oxford va funcționa, va fi disponibil cât mai repede cu putință, ajutând ca mii de vieți să fie protejate față de această boală.” Este primul parteneriat de acest fel încheiat de când guvernul britanic a lansat Grupul de Lucru pentru Vaccinuri, acum 2 săptămâni, pentru a ajuta la dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus.

Secretarul pentru Sănătate, Matt Hancock, spune că înțelegerea este o veste uriașă: “Știința este nesigură și e posibil ca niciun vaccin să nu funcționeze dar acest parteneriat oferă Marii Britanii cea mai bună șansă a unei reușite care să poată înfrânge acest virus teribil.”

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.