BLOGROLL CORONAVIRUS – Doctorul de 98 de ani care continuă să trateze pacienți. Poveste fabuloasă

Cel mai bătrân doctor din Franța, Dr Christian Chenay, continuă, la 98 de ani, să lucreze și să-și trateze pacienții deși riscul coronavirus este unul foarte mare pentru vârsta sa. Face vizite săptămânale la un azil de bătrâni pentru a asigura sprijinul necesar și spune că a luat decizia fiindcă Franța se confruntă cu o criză de medici de familie. Povestea sa emoționantă, în reportajul BBC de mai jos, pe care îl și traduc în continuare.

Dr. Christian Chenay are 98 de ani. Este cel mai vârstnic doctor al Franței… și totuși are în continuare grijă de pacienți, chiar și în timpul lockdown-ului pentru coronavirus.

Dr. Christian Chenay: “Toată lumea este foarte speriată. Sunt foarte atent. Soția mea este îngrozită că aș putea aduce virusul acasă și are dreptate.”

sursa: bbc.com

A fost nevoit să-și închidă temporar cabinetul din Paris dar ține consultații virtuale pentru pacienți și face vizite săptămânale la un azil de bătrâni: “Nu pot să-i abandonez în mijlocul acestei epidemii a virusului. Nu ar putea să se descurce singuri.” Deși azilurile de bătrâni sunt foarte vulnerabile în această pandemie, dr. Chenay refuză să se oprească din a munci: “Suntem foarte norocoși. Nu am avut niciun caz de Covid 19 la azil până acum. Dacă cineva ar lua virusul, ar fi un dezastru. Nu vrem ca 20 sau 60 dintre pacienții noștri să moară.”

Dar plănuiește dr. Chenay să se retragă curând? Dr. Christian Chenay: “Am aproape 99 de ani. Ar trebui să-mi reduc activitatea din mai multe motive. Lucrez mai încet decât înainte, trebuie să am mai multă grijă.”

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.