4 greșeli banale care te fac să te îngrași fără să-ți dai seama

Sunt obiceiuri uzuale dar care se acutizează în această perioadă când medicii ne sfătuiesc să evităm aglomerațiile și drumurile inutile, adică să stăm mai mult în casă. Când intervin plictiseala, depresia sau nervii, este foarte ușor să refulezi prin mâncat sau să nu-ți mai dai seama cât mănânci.

sursa: trophywifeimprov.com

Una dintre cele mai la îndemână soluții este să beți constant apă. Pe lângă faptul că vă umple stomacul și veți mânca mai puțin, vă veți și hidrata, lucru esențial pentru sănătatea organismului, fiindcă fiecare celulă a sa are nevoie de apă pentru a funcționa eficient. Apoi, o idee bună este să te concentrezi puțin să nu faci următoarele greșeli:

1. Mâncatul la TV

TV în mod generic. Mâncatul în timp ce faceți altceva. Senzația de sațietate nu apare în stomac, ce surpriză, ci în creier. Tocmai de asta trebuie ca mâncatul să fie ceva conștient și luat în serios. Plus nu trebuie să fie o activitate prin care să combateți plictiseala. Mai bine dormiți.

2. Mâncați imediat ce vă roade puțin stomacul

Da, când vă este foame trebuie să mâncați. Dar senzația de foame nu înseamnă neapărat că organismul vă cere mâncare. Nu suntem niște ființe atât de dezvoltate încât să ne înțelegem prea vine corpul. Iarăși, ce surpriză. Și, multora nu le va veni să creadă, dar foarte des confundăm setea cu foamea. Și mâncăm în loc să ne hidratăm.

Cel mai simplu mod de a vă da seama dacă acesta este cazul este să beți apă atunci când apare senzația de foame și să așteptați. Dacă după jumătate de oră nu a dispărut, abia atunci mâncați. Și atunci când aveți o masă programată este foarte bine să beți apă cu jumătate de oră înainte, nu după masă așa cum este obiceiul. Vă ajută la hidratare, la digestie și veți mânca mai puțin. După masă, apa se bea abia după o jumătate de oră, pentru a nu afecta digestia.

3. Mâncați prea repede

Așa cum am mai spus mai sus, senzația de sațietate apare în creier nu în stomac. De aceea e bine să mâncați pe îndelete. Plus că e important să mestecați bine mâncarea pentru a se amesteca bine cu salivă, pentru a nu vă îngreuna digestia.

4. Desertul

Desertul la finalul mesei este unul dintre cele mai proaste obiceiuri. Simplitatea este cheia unei siluete frumoase și a unei digestii ușoare. Atunci când mâncați, dacă reușiți să respectați tabelul combinațiilor alimentare, pe care îl găsiți AICI, deja ați rezolvat 90% din problema siluetei.

Desertul, fie că vorbim despre fructe sau dulciuri, trebuie să fie o gustare, mâncată la distanță de cel puțin 2 ore de orice altă masă și ideal în prima parte a zilei. Pentru că sunt surse de carbohidrați, adică de energie mare dar care se consumă rapid deci, dacă nu aveți activitate fizică pe măsura acestei energii, corpul o va folosi pentru a-și face depozite de grăsimi. Simplu. În plus, fructele se digeră greu deci îngreunează digestia, lucru de nedorit pe timpul nopții.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.