7 trucuri ca să nu te îngrași, ba chiar să slăbești, când stai mai mult în casă

Stați cât mai mult în casă! Asta ne tot spun autoritățile că este soluția pentru a evita să ne infectăm cu coronavirus și să limităm răspândirea acestuia. Am văzut, însă, că multe persoane se plâng că mănâncă mai mult de când stau mai mult în casă și că se tem că se vor îngrășa. Cu puțină voință și câteva trucuri, poate fi evitat îngrășatul ba chiar ați putea să dați jos câteva kilograme. Iată trucurile la care mă refer:

sursa: pinterest.com

1. Bea multă apă

În primul rând pentru că, de foarte multe ori, poate n-o să-ți vină să crezi dar confunzi setea cu foamea. Pe de altă parte, apa îți va mai tăia din pofta de mâncare.

Așadar, când simți că ți-e foame, bea un pahar cu apă și așteaptă o jumătate de oră. Abia apoi mănânci, dacă îți mai este foame. Dar și în rest, bea apă puțin și des. Vei mânca mai puțin și, în plus, te vei hidrata, ceea ce este foarte bine pentru organism.

2. Mănâncă puțin și des

Și câte un singur fel de mâncare la fiecare masă, cu distanță de cel puțin 2 ore între ele și evitând combinațiile alimentare care îngrașă și pe care le găsiți AICI. Iar dacă ai ronțăit ceva, adică te încadrezi la o gustare, nu mai mănânci decât peste câteva ore.

3. Mănâncă mai încet și pune-ți mai puțin în farfurie

Încep cu a doua parte: pune-ți puțin în farfurie. Nu-i nicio tragedie dacă te mai ridici încă o dată să-ți mai pui. Mai faci mișcare. :)) Este o condiționare psihologică inconștientă pentru mulți oameni să termine tot din farfurie. Și mănâncă încet. Există studii științifice care spun că este nevoie de ceva timp pentru ca senzația de sațietate să ajungă la creier.

4. Ai grijă la ce ronțăi

Statul în casă te face să ronțăi mereu câte ceva, de plictiseală. Dacă apa nu te ajută și nici nu ai suficient autocontrol, încearcă măcar să ronțăi alimente sănătoase și care nu au încărcătură calorică uriașă, adică nu chipsuri, alune, ciocolată etc. O listă cu alimente potrivite pentru asta găsiți AICI.

5. Lipește-ți pe frigider ceva motivațional

O poză cu tine pe vremea când intrai în blugii preferați, o poză cu o vedetă care arată cum ți-ai dori tu etc. Te va ajuta să te mai îndepărtezi de el, măcar din când în când. 🙂

6. Bea doar cafea simplă

Fără capuccino, mocaccino, machiato, frape și alte minuni de felul ăsta. Conțin foarte multe calorii. Și îndulcește-o cât mai puțin, cu zahăr brut sau miere, mierea însă doar dacă bei cafeaua ceva mai rece. Profesorul Gheorghe Mencinicopshi spune că mierea devine toxică la peste 40 de grade.

7. Fă măcar puțină mișcare

Dacă tot stai în casă și ai mai mult timp la dispoziție, este momentul ideal să încerci antrenamentele pe care le poți face în casă. La urma urmei, cât să stai pe net și să te uiți la filme?! Pe lângă faptul că te vei simți mai bine și sigur vei arăta mai bine, este posibil să descoperi chiar că-ți și place. 🙂 Poți face exerciții acasă, în timp ce te uiți la TV, de exemplu. Iată o rutină de antrenament care poate fi făcută acasă de oricine, fiindcă am conceput-o pentru începători și care nu durează decât 5 minute.

Dacă ai prins gustul, poți încerca și alte exerciții, găsești suficiente pe canalul meu de YouTube.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.