Cum să faci acasă ciocolată sănătoasă și gustoasă dar fără zahăr

Poate cel mai important punct pentru a începe să mâncați mai curat, deci și mai sănătos, este cel cu dulciurile. Ele sunt o problemă nu doar fiindcă îngrașă, din cauza cantității mari de zahăr rafinat, de grăsimi nesănătoase și făină albă, care are încărcătură glicemică uriașă, dar această combinație le fac și foarte nesănătoase și periculoase pentru sistemul cardio-vascular. Odată cu epidemia de coronavirus, care devine mult mai periculoasă în cazul celor cu boli cardio-vasculare, cred că oamenii au devenit ceva conștienți în privința riscurilor majore pentru sănătate pe care le ridică aceste boli extrem de frecvente dar și de neglijate.

Nu înseamnă că nu trebuie să mai mâncați dulciuri ci doar să învățați să le alegeți pe cele sănătoase fiindcă da, există și așa ceva. 🙂 Iar faptul că trebuie să stați mai mult în casă, în această perioadă, poate fi o oportunitate de a învăța să vă faceți singuri dulciuri absolut delicioase dar, în același timp, și cu ingrediente cu aport nutrițional valoros pentru organism. O primă idee este o rețetă de cremă de ciocolată. Vă garantez că nici nu veți sesiza că nu conține pic de zahăr rafinat. 🙂

sursa: Pinterest.com

Ingrediente pentru 4 porții:
  • 1 avocado (pulpa)
  • ¼ ceașcă pudră de cacao neîndulcită
  • 6 curmale fără sâmburi
  • O ceașcă și ¼ de cremă de cocos
  • O linguriță de esență de vanilie (opțional)
Mod de preparare:

Puneți ingredientele în blender și amestecați-le la viteză mare timp de 1 minut. Puneți apoi crema de ciocolată în forme și țineți-o la frigider cel puțin o oră. Cu cât stă mai mult la frigider, cu atât va fi mai cremoasă. Când o mâncați, puteți să-i puneți deasupra fulgi de ciocolată, nucă de cocos sau fructe de pădure, după gust.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.