5 pași eficienți pentru fund ferm și fără celulită

Fundul și zona coapselor sunt primele afectate de celulită și de trecerea timpului chiar și la femeile slabe. Este imposibil să nu fi văzut la plajă femei moarte de slabe, chiar și tinere, dar cărora le atârnă fundul și tremură carnea pe ele.

sursa: facebook.com

Nu spun că e simplu să scapi de celulita de pe fund. Ba dimpotrivă. Zic din start că e nevoie de efort. Dar se poate! Mai spun, însă, că dacă vă gândiți la terapii și aparate-minune puteți să încercați dar vă veți irosi banii. Nu spun că nu sunt bune, doar că singure nu funcționează. Iată și ce recomand eu:

Programul meu în 5 pași ca să scapi de celulita de pe fund

1. Curăță-ți dieta

Da! Din păcate, în cazul celulitei de pe coapse și fund, ca și în cazul abdomenului, fără asta nu se poate. Mai ales după o anumită vârstă. Până pe la 25 de ani ne ajută tinerețea să nu se vadă celulita, pentru că ea există și atunci, nu vă faceți iluzii.

Cum trebuie să vă curățați dieta? După regulile pe care le-am zis pe acest blog de nenumărate ori. O sinteză a celor mai importante reguli găsiți în seria de articole pe care numit-o “ABC-ul nutriției echilibrate”. Le găsiți AICI, AICI și AICI.

2. Renunță la sucuri și bea multă apă

Lipsa hidratării este una dintre cele mai frecvente cauze a celulitei. Nu singura, dar una foarte importantă. Trebuie să beți 2-3 litri de apă sau ceai pe zi. În plus, vă recomand o cană de apă de 400 de ml de apă, dimineața, pe stomacul gol. Și luați micul dejun la jumătate de oră după.

Sucurile carbogazoase și cele din comerț chiar și fără acid ar trebui eliminate. Sau reduse la minimum.

3. Exerciții fizice

Te ajută să slăbești și să-ți crești tonusul muscular. Asta înseamnă să alergi, să urci scările în ritm alert, sărit coarda sau, în casă, poți face rutina pe care am explicat-o în clipul de mai jos.

După cardio, trebuie să faci și exerciții specifice pentru întărirea fesierilor, dacă nu în fiecare zi, măcar una da una nu. Foarte important, de asemenea, este să variezi exercițiile pentru ca mușchii să nu se obișnuiască. Poți, pentru început, să faci alternativ antrenamentul de mai jos

și pe acesta

Apoi combină exercițiile din cele două clipuri în mod diferit și adaugă și greutăți. Genuflexiunile pot fi făcute cu kettlebell, fandările cu coardă elastică, ridicările de picioare cu greutăți cu nisip pentru glezne.

În plus față de antrenamente, mergeți mult pe jos! Cât de mult puteți! E adevărat că fesierii nu sunt foarte antrenați în timpul mersului, dar mușchii coapselor da. Și vreți să scăpați și de celulita de acolo, că singur nu aveți doar pe fund.

4. Elimină toxinele

Primul pas este o cură de detoxifiere. Găsiți un exemplu AICI. Apoi, dacă nu puteți renunța la alcool, tutun, cafea, măcar reduceți-le. Circulația sangvină și limfatică depinde mult de asta.

5. Fă tratamente specifice

Sunt foarte eficiente dacă sunt însoțite de toate cele de mai sus.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.