ABC-ul nutriției pentru o siluetă frumoasă. Partea III – Alimentele minune pe care le poți mânca și noaptea

Știu, cea mai mare problemă a vieții nebune pe care o trăim este că ajungem la ore imposibile fără să fi mâncat mare lucru. Nu vă mai spun că asta nu e bine pentru că sunt sigură că știți asta deja. Ideea e să vin cu soluții. :)) Și exact asta încerc să fac. 🙂

sursa: pikabu.ru

sursa: pikabu.ru

1. Carne slabă

Este prima mea alegere când mă roade stomacul noaptea. Așa cum am mai spus, organismul descompune mai greu proteinele așa că face un efort mai mare. Pe această logică a apărut și dieta pe bază de proteine.

Și recomand curcan sau somon. Puteți mânca inclusiv preparate, deși de obicei spun că nu are ce căuta în dietă carnea procesată, din cauza conținutului de E-uri. Există, însă, produsele bio, marcate ca atare, fără conservanți, și, bineînțeles, sărace în grăsimi. Citește etichetele, adică. Toate lucrurile astea sunt marcate corespunzător.

2. Urdă

Deși brânzeturile, în general, sunt bogate în grăsimi, de la doctor Menci am aflat că urda poate fi folosită în diete pentru că nu conține cazeină, adică acea proteină majoritară în lapte care nu poate fi digerată corect de tubul digestiv uman. În plus, proteinele din urdă conțin aminoacizi formatori de fibră musculară și care intensifică arderile. Are grăsimi dar într-o cantitate acceptabilă.

3. Iaurt degresat

Iaurtul este mai sărac în grăsimi în calorii și grăsimi decât laptele și favorizează digestia, mai ales a fibrelor.

4. Fructe roșii

Ca regulă, fructele se mănâncă în timpul zilei, nu seara, pentru că au fructoză deci, la fel ca zahărul, îngrașă. Excepție fac, însă, fructele de pădure. Am mai vorbit despre ele și despre faptul că sunt bogate în fibre și antioxidanți, adică favorizează digestia și reducerea țesutului adipos.

5. Legume

Cele verzi. Brocolli, de exemplu, este foarte indicat în curele de slăbire pentru că organismul consumă mai multă energie ca să-l descompună decât aportul său caloric.

6. Ciocolată neagră

Cu peste 70% cacao. Am pus-o fiindcă am un cititor fidel absolut înnebunit după ea. 🙂 Dar și pentru că este foarte sățioasă și bogată în antioxidanți. Cu un pătrățel, două sigur rezolvați problema. 🙂

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.