5 trucuri simple care te ajută să treci peste sărbători fără probleme digestive

Nu s-au terminat încă mesele pline cu de toate de Paște și chiar și cei mai puțin pofticioși au tendința să se îndoape în perioada asta. Lucru care duce la digestie îngreunată, senzații de rău sau chiar, Doamne ferește, indigestii.

sursa: editiadedimineata.ro

Știu că e greu să refuzi mâncare mai ales de sărbători dar există metode să eviți neplăcerile digestive chiar și acum. Iată 5 lucruri care ajută la reglarea digestiei:

1. Bea apă când trebuie

Nu în timpul mesei. Ci cu jumătate de oră înainte de masă și cam la o oră după. Hidratarea, de altfel, este esențială pentru organism deci influențează și procesele digestive.

2. Combinați corect alimentele

Este foarte important pentru că anumite alimente pot fi chiar benefice digestiei însă combinarea nefericită le face să o îngreuneze. Aveți AICI regulile de combinare explicate pe larg și organizate într-un tabel foarte ușor de folosit.

3. Fructele trebuie mâncate corect

Tocmai pentru că pot îngreuna digestia. Iar regula este să fie mâncate separat, ca masă distinctă, nu împreună cu alte alimente și de preferat în prima parte a zilei.

4. Mâncați câte puțin, des și fără să vă grăbiți

Ajută mult la reglarea metabolismului. 5 mese: 3 principale și 2 gustări, cât mai simple, respectând regulile de combinare de la punctul 2 și veți vedea imediat efectele.

De asemenea, dacă mâncați încet, mestecând pe îndelete, astfel încât alimentele să se amestece bine cu saliva, ele vor deveni mai ușor de digerat.

5. Nu uitați să mâncați multe fibre

Sunt cele care ajută cel mai mult la reglarea tranzitului intestinal. În ce fel și care sunt acestea am explicat pe larg AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.