20 de alimente cele mai bogate în fibre. Fac minuni pentru siluetă

Fibrele sunt extraordinar de importante atât pentru sănătate cât și pentru siluetă. Cele două, de altfel, sunt legate între ele. Favorizează digestia, sunt esențiale pentru sănătatea tractului digestiv,  pentru reglarea colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge.

sursa: pinterest.com

Am întâlnit persoane care nu mănâncă mult dar, pentru că au probleme cu eliminarea, își mențin cu eforturi uriașe greutatea, au mereu tenul încărcat și, bineînțeles, plus că sunt afectate și organele implicate în digestia alimentelor. Și, din păcate, alimentația modernă este extrem de săracă în fibre, de aici și înmulțirea problemelor digestive și a celor de greutate.

Pe scurt, fibrele sunt de două feluri: solubile, care ajută la absorbția nutrienților, și insolubile, cele care favorizează tranzitul prin intestin. Acum că am argumentat de ce este important să introduceți în dietă cât mai multe alimente bogate în fibre, iată și un top 20 astfel de alimente:

  1. Mazăre galbenă
  2. Linte
  3. Smochine
  4. Fasole neagră
  5. Fasole albă
  6. Năut
  7. Semințe de chia
  8. Avocado
  9. Anghinare
  10. Pere
  11. Dovlecei
  12. Mazăre
  13. Zmeură
  14. Semințe de in
  15. Cocos
  16. Bame
  17. Quinoa
  18. Napi
  19. Varză
  20. Migdale

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.