Sfatul lui Oprah pentru cei care vor să slăbească

Mă uitam, zilele trecute, pe net și am vazut un articol cu titlul: “Trucul simplu care a ajutat-o pe Oprah să dea jos 20 de kg”. Fiind interesată de domeniu, desigur că am intrat.

sursa: www.insideedition.com

Și era vorba despre o declarație făcută de vedeta din SUA, a cărei problemă cu greutatea și luptă să slăbească este cunoscută. Ce spune, așadar, Oprah: “Pe măsură ce kilogramele dispăreau, îmi dădeam seama că pot să port o anumită rochie, să particip la un anumit eveniment, dar acestea nu erau motive suficient de puternice pentru a-mi menţine motivaţia de a slăbi. Aşa că mi-am schimbat atitudinea şi scopul: mi-am propus să fiu sănătoasă din toate punctele de vedere – fizic, emoţional şi spiritual. Nu am mai ţinut cont de ceea ce arăta cântarul, ci ce modul în care mă simţeam. Astfel, motivaţia a devenit mai puternică, iar planul alimentar a fost mai uşor de respectat”.

Adică nu și-a mai setat ținte de genul: “vreau să dau jos X kg” ci și-a propus să se simtă bine cu ea însăși și și-a dorit să fie sănătoasă din toate punctele de vedere. Iar să fii supraponderal nu este deloc sănătos, asta-i clar.

Desigur că nu așa a slăbit Oprah, ci ținând o cură de slăbire destul de riguroasă, deși nu foarte, respectiv Weight Watchers. Dar este foarte adevărat că motivația este cea mai importantă când vine vorba despre slăbit, făcut mișcare sau orice altceva în viață care presupune disciplină.

Fiecare trebuie să-și găsească motivația, fie că este vorba despre a se plăcea când se vede dezbrăcat(ă) în oglindă, dorința de a trăi mai mult și mai bine etc. O rochie sau un partener pot fi motivații puternice însă doar pe termen scurt. Pentru ca schimbarea să fie ireversibilă este nevoie de ceva peren, ceva care să țină de propria ta bunăstare. Nu subestimați egoismul din voi. Speculați-l. 🙂

Așa că sfatul lui Oprah nu este rău deloc. Și nici dieta pe care a ținut-o. Weight Watchers este o dietă care nu presupune interzicerea niciunui aliment ci fiecare primește un anumit punctaj. Dacă te înscrii pe site-ul lor, ți se face un plan personal de număr de puncte pe care le poți consuma zilnic. Plus că anumite alimente au punctaj zero, gen anumite fructe și legume, deci nici nu mori de foame.

Recunosc faptul că nu am intrat pe site-ul lor ca să vă pot spune dacă punctajul pe care-l fac este unul realist însă ideea este foarte bună, mai ales că nu presupune eliminarea niciunui element, proteine, lipide, glucide, și nici nu presupune înfometare. Așadar soluții există, totul este să vă doriți suficient de tare. 🙂

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.