6 aliați care fac minuni când vrei să slăbești

Obezitatea a devenit o problemă serioasă la nivel global mai ales din cauza abundenței de alimente procesate. Nu, nu trebuie să ajungi în stadiu de obez(ă) ca să iei măsuri. Nu vorbesc aici doar despre aspectul fizic ci despre sănătatea. Pe lângă faptul că lipsa condiției fizice te face să obosești repede chiar și la activități simple, de zi cu zi, greutatea prea mare îți afectează articulațiile, duce la boli cardiovasculare, diabet etc. Cu alte cuvinte, nu e bine!

sursa: pinterest.com

Și nu trebuie să fii neapărat gras(ă), în sensul larg acceptat, ca să trebuiască să slăbești. Vă spun doar atât: prezența grăsimii în jurul taliei, celebrii colăcei, indică grăsime și în jurul organelor ceea ce le afectează funcționarea. Așadar, un abdomen plat nu este doar un moft de pițipoancă. Este o condiție pentru o viață sănătoasă.

Dacă te-ai decis să slăbești,  trebuie să te documentezi foarte bine pentru că este esențial să o faci deștept. Eu sunt împotriva curelor drastice și recomand schimbarea modului de alimentație, poate chiar de viață. Dacă slăbești prost, nu doar că riști să pui la loc repede kilogramele, cel mai frecvent chiar mai multe, dar să rămâi și cu probleme metabolice și dezechilibre.

Iată câteva trucuri, câțiva aliați, cum i-am numit eu, pentru cura de slăbire:

1. Alimentele-minune

Există o serie de alimente care te ajută să slăbești. Pe de o parte, ananasul și avocado, despre care am vorbit AICI și AICI, apoi aveți alimentele care stimulează metabolismul, pe care le găsiți AICI, și alimente-minune, pe care le-am enumerat AICI.

2. Proteinele

Proteinele sunt mană cerească în cura de slăbire pentru că, pe de o parte, organismul depune mai mult efort pentru a le descompune, deci consumă mai multe calorii, iar, pe de altă parte, induc o stare de sațietate de durată, deci nu-ți va mai fi la fel de foame.

Asta nu înseamnă că trebuie să mănânci DOAR proteine. Cheia unei siluete sănătoase este o dietă completă și echilibrată. Adică trebuie să mănânci de toate. Aveți AICI o listă de alimente pe categorii, proteine, glucide și lipide.

3. Fibrele

Fibrele sunt cele care favorizează procesele digestive ceea ce este esențial în cura de slăbire. Asta înseamnă că trebuie să mâncați multe legume, năut dar și produse din făină integrală.

4. Metodele de stimulare metabolică

Stimularea arderilor este cea mai avantajoasă metodă de a slăbi. Și există mai multe metode prin care puteți face asta. Am vorbit, pe acest blog, în mai multe postări despre metode de stimulare a metabolismului lent. Unul dintre articole îl puteți citi AICI.

5. Apa

Hidratarea este esențială pentru un organism sănătos fiindcă fiecare celulă are nevoie de apă pentru a funcționa corect. Plus că, de multe ori, setea poate fi confundată cu foamea, organismul să aibă, de fapt, nevoie de apă iar tu să nu-ți dai seama și să mănânci, în loc.

Despre hidratare și cum se bea fiecare tip de băutură am scris AICI.

6. Mișcarea

Cel mai bun și sănătos mod de a slăbi este să combini o dietă echilibrată cu mișcarea. Sedentarismul este cel mai mare inamic al sănătății și siluetei tale. Chiar dacă ești slab(ă), fără mișcare, chiar și la tinerețe, corpul arată flasc și inestetic. Pielea și mușchii tonifiați sunt sexi. 🙂

Cât de puțină mișcare, important este să faci! Și nu, vârsta, lipsa timpului, a banilor sau a condiției fizice nu sunt motive ca să stai pe fund toată ziua. Sunt doar pretexte.

Poți să faci câteva minute de mișcare acasă, în timp ce te uiți la TV, în loc să o faci de pe canapea, mâncând chipsuri.  Aveți două astfel de exemple AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.