3 lucruri pe care să nu le faci niciodată când vrei să slăbești

Știu cât de deprimat poate fi să nu-ți placă de tine și cât de tare îți dorești să găsești o metodă-minune prin care să slăbești dacă se poate până a doua zi. Am trecut prin asta de mai multe ori în viață, mai ales în adolescență când am încercat toate tâmpeniile pe care le auzeam, unele implicând privațiuni uriașe. Desigur că nu au funcționat, sau au mers dar doar pe termen scurt, iar perioadele respective au fost groaznice.

Oricât de mult ți-ai dori să slăbești foarte repede, trebuie să ai voință să analizezi bine metoda pe care o alegi pentru asta, să te gândești că o cură de slăbire proastă în cel mai bun caz va duce la îngrășare în momentul în care ai terminat-o dar, mai grav, va produce dezechilibre care, mai devreme sau mai târziu dar sigur, se vor traduce în probleme de sănătate.

Iată, așadar, 3 lucruri pe care să nu le faci niciodată când vrei să slăbești:

1. Nu te înfometa

Un aport caloric prea scăzut va duce chiar la depozite inestetice de grăsime în zonele problemă fiindcă organismul, simțindu-se asediat, când va prinde resurse, va intra în starea de autoapărare și se va apuca de făcut provizii. Iar ăsta e cazul fericit. Dacă vorbim despre cazuri de înfometare extremă, deja apar boli precum anorexia.

Soluția este o dietă curată, echilibrată și, ideal, completată de mișcare. Și un program de mese riguros. Eu mănânc de 5 ori pe zi, 3 mese principale și 2 gustări. Lista mea de alimente și reguli o găsiți AICI.

2. Nu apela la prafuri sau alte chimicale

Sunt total împotriva chimicalelor. Nu ai ce face când ești bolnav, atunci desigur că recomand mersul la doctor și urmarea tratamentelor indicate de acesta, plus că și-așa nu ne prea putem feri de chimicalele cu care sunt infestate alimentele.

Toate aceste soluții-minune chimice de slăbit vor avea influență asupra proceselor din organism, nici măcar nu putem gândi în ce măsură.

Prețuiți-vă corpul! E singurul pe care îl aveți tot restul vieții. Asigurați-i aportul necesar de vitamine și minerale și păstrați-vă dieta cât mai curată și echilibrată. Silueta frumoasă va veni ca o urmare inerentă.

3. Nu elimina total grăsimile

Este o soluție de slăbit dar doar pe termen scurt și o prostie uriașă când vine vorba despre sănătate. Organismul are nevoie de grăsimi, mai ales sistemul nervos, desigur însă că, la fel ca-n cazul carbohidraților, și aici vorbim despre grăsimi bune și rele. Iar cele bune, din contra, chiar te ajută să slăbești mai ales în zonele acelea foarte rezistente. Deci, mâncând deștept, nu vei ajunge un schelet cu o perniță în jurul buricului și cu fundul fâlfâind lăsat de celulită.

Despre importanța grăsimilor dar și sursele sănătoase puteți citi AICI absolut toate informațiile.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.