Top 10 alimente care te ajută să te menții tânăr(ă) cât mai mult timp

Da, există așa ceva pentru că îmbătrânirea, atât a pielii cât și a organismului în general, nu este altceva decât rezultatul proceselor de oxidare din organism. Iar anumite alimente conțin o serie de nutrienți care au proprietăți antioxidante, adică de limitare a acestor procese de oxidare.

sursa: huffingtonpost.com

Colagenul este cel care menține pielea elastică deci tânără și frumoasă. Aceste alimente conțin, de asemenea, elemente care stimulează producerea de colagen. Dar să trecem la subiect:

Top 10 alimente care combat îmbătrânirea

1. Fructele roșii (fructe de pădure, rodii etc)

Conținutul mare de fibre și vitaminele A și C le dau fructelor roșii puternice efecte antioxidante.

2. Ceaiul verde

Ceaiul verde este bogat în atât de multe elemente benefice, încât am scris un articol special pentru el pe care îl găsiți AICI. Vă spun doar atât: este o sursă importantă de vitamina E care luptă cu succes împotriva proceselor de oxidare.

3. Somonul

Alături de alți pești pe care îi găsiți în lista mea de alimente pe care o puteți citi AICI, este sursă importantă de acizi grași Omega 3. Aceștia reduc procesele inflamatorii și oxidante din organism, adică încetinesc îmbătrânirea și reduc aspectul de “coajă de portocală” dat de celulită.

4. Pătrunjelul

O altă plantă medicinală căreia i-am dedicat un articol pe care îl găsiți AICI tocmai pentru că are multiple efecte benefice asupra organismului. Unul dintre ele este cel legat de subiectul acestei postări.

5. Ananasul

Nu știu dacă știați dar ananasul este inclus în rândul plantelor medicinale. Și asta pentru că este bogat în vitamine, minerale, polifenoli și bromelaină. Toate influențează arderile și acționează împotriva proceselor inflamatorii și oxidante. Pe larg, despre ananas am vorbit în postarea pe care o puteți citi AICI.

6. Legumele cu frunze verzi

Adică spanac, varză, salată, andive, rucola. Conțin multă vitamina C și fitonutrienți antioxidanți (beta-caroten, flavonoide, isotriocianați).

7. Ardeii

Indiferent că sunt grași sau iuți, roșii sau verzi, ardeii sunt o sursă importantă de vitamina C, beta și alfa caroten, acizi fenolici și steroli vegetali, toți antioxidanți eficienți. Mai conțin luteină și zeaxantină care mențin elasticitatea retinei.

8. Roșiile

Sunt alimentele cele mai bogate în licopen, fitonutrient puternic antioxidant, dar și beta-caroten și vitamina C, despre care am mai vorbit și mai sus.

9. Semințele (in, pin, dovleac etc) și toată varietatea de nuci

O altă sursă importantă de acizi grași Omega 3 și Omega 6, despre care am spus deja, în cazul somonului, cum acționează împotriva proceselor de îmbătrânire. În cazul lor, însă, trebuie să fiți foarte atenți la cantitatea consumată fiindcă sunt adevărate bombe de energie.

10. Scorțișoara

Extrem de bogată în antioxidanți, scorțișoara combate cu succes și halena, respirația urât mirositoare adică, și ajută și la scăderea nivelului de colesterol. A celui rău, desigur.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.