3 cele mai mari greșeli/mituri legate de curele de slăbire

Silueta este o mare preocupare pentru multă lume așa că subiectul “diete, antrenamente etc” este unul foarte speculat, în ziua de astăzi, și a devenit foarte greu să mai distingi cine chiar are habar despre ce vorbește și cine doar înșiră niște aberații în căutare de trafic.

Așadar, nu e o surpriză nici multitudinea de mituri care circulă. Problema este că multe persoane, în special adolescente, ajung să se înfometeze și să se frustreze, încercând să arate ca-n reviste și, mai rău, chiar să se îmbolnăvească ținând diete periculoase pentru sănătate.

POZA NOUA MEDIU

Astăzi, demontez 3 mituri foarte răspândite despre diete și nutriție. Le spun mituri dar sunt mai degrabă greșeli. Enorme. Unele putând duce la dezechilibre majore deci și la probleme de sănătăte. Specific din nou că nu sunt nutriționist. Sunt jurnalist și am citit mult în domeniu când m-am decis eu să slăbesc. Și am ales s-o fac fără să mă înfometez și fără să elimin din alimentație vreo categorie, proteine, grăsimi sau carbohidrați. Așadar iată, în opinia mea

Cele mai mari 3 greșeli legate de curele de slăbire

1. Trebuie să renunți la grăsimi și carbohidrați ca să slăbești

Fals. Cât se poate de fals. Ba chiar, în anumite condiții, grăsimile și carbohidrații chiar te ajută să arăți mai bine. Desigur că există grăsimi și carbohidrați buni și răi.

Organismul are nevoie de grăsimi, mai ales pentru activitatea cerebrală. Deci este chiar periculos să renunți la ele.

Cât despre carbohidrați, cei de calitate se găsesc, de obicei, în alimente cu un conținut ridicat de fibre, despre care v-am mai spus că au calitatea de a regla și îmbunătăți procesele digestive.

Așadar, cheia este să mâncați grăsimile și carbohidrații potriviți. O listă cu sursele sănătoase, pe categorii: grăsimi, carbohidrați, proteine, găsiți AICI.

O altă șmecherie e să combinați corect alimentele. Aveți AICI un tabel care vă va ajuta în acest sens.

2. Singura soluție: “apă, paie și bătaie”

Adică înfometare și epuizare. Iar foarte greșit. Un aport caloric prea scăzut va duce, chiar, la depozite inestetice de grăsime în zonele problemă fiindcă organismul, simțindu-se asediat, când va prinde resurse, va intra în starea de autoapărare și se va apuca de făcut provizii. Iar ăsta e cazul fericit. Dacă vorbim despre cazuri de înfometare extremă, deja apar boli precum anorexia.

Soluția este o dietă curată, echilibrată și, ideal, completată de mișcare. Și un program de mese riguros. Eu mănânc de 5 ori pe zi, 3 mese principale și 2 gustări. Lista mea de alimente și reguli o găsiți AICI.

3. Alimente cu reputație proastă

Iar primul exemplu care-mi vine în minte sunt cartofii. Mâncați corect, nu doar că nu îngrașă, ba chiar te ajută să slăbești. Corect înseamnă, în primul rând, nu prăjiți și nu combinați cu alte surse de amidon, făinoase sau proteine, adică brânză, ouă sau carne. Deja începeți să înțelegeți unde este problema și de ce au o reputație atât de proastă: fiindcă bucătăriile moderne au numai obiceiuri proaste legate de cartofi.

Fierți sau copți în coajă și apoi răciți, însă, nu numai că au doar 80 de calorii la 100 de grame, față de aproape 400 dacă îi prăjiți, dar amidonul, prin acest proces termic, se va transforma în amidon rezistent care acționează ca o fibră alimentară, deci îmbunătățește digestia.

Ce vreau să spun e că simplitatea este cheia. Niciun aliment lăsat de Dumnezeu pe pământ nu te îngrașă, în sine, desigur dacă nu mănânci tone la o masă. Îngrașă combinațiile nefericite, așa cum am explicat în articolul pe temă spre care am și dat link mai sus. De asemenea, îngrașă multe dintre produsele moderne, intens procesate, toată seria de ronțănele, bombănele și alte invenții atractive și ușor de mâncat, alimentele de tip fast food și prăjelile.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.