5 pași spre un abdomen plat și frumos reliefat. Programul meu

Un abdomen plat arată frumos la plajă dar, mai important de atât, este și un semn de sănătate. De ce? Fiindcă grăsimea din jurul taliei nu este doar inestetică, asta ar fi cea mai mică problemă, dar indică grăsime în jurul organelor ceea ce este foarte periculos. Vorbiți cu orice doctor și va confirma tot ce vă spun.

Cu alte cuvinte, oricât de slab(ă) ai fi, dacă ai colăcei în jurul taliei, trebuie să slăbești. Asta pentru partea cu sănătatea. Dacă mai vrei și pătrățele, trebuie să și muncești puțin. Acum, însă, vine și problema. Nu există abdomen plat fără o nutriție corespunzătoare, nu după o anumită vârstă cel puțin. Poți să faci mii de abdomene, nu vei reuși decât să faci pătrățele pe sub șunci.

5

Cu alte cuvinte, pentru a scăpa de colăceii din jurul taliei, trebuie un program care să atingă două planuri: dat jos șuncile și antrenarea mușchilor. Așadar iată pas cu pas ce e de făcut.

Programul meu în 5 pași pentru abdomen plat

1. Hidratează-te corespunzător

Fiecare celulă din corpul nostru are nevoie de apă pentru a funcționa corespunzător. Dacă nu funcționează în parametri, apar problemele. Așadar, hidratarea este esențială pentru organism. Desigur că asta se aplică și mușchilor. Tot din celule sunt formați.

Iar hidratarea se face cu apă sau ceai, nu cu altceva. Cantitatea zilnică depinde de greutatea fiecăruia, de activitatea pe care o are, de gradul de deshidratarea și inclusiv de vremea de afară. Pe scurt, însă, dacă beți cam 2 litri de apă e un început bun.

2. Curăță-ți dieta

A devenit deja un clișeu că “abdomenul se face în bucătărie” dar cam așa este. Prăjelile, caloriile goale și tonele de zahăr nu au ce căuta în dieta ta dacă vrei să ai un abdomen frumos. Deci trebuie să începi să mănânci corect. Adică fără ce am enumerat mai sus, oricum nu ca regulă, să nu mai mănânci dezorganizat, fiindcă de acolo vin toate problemele și să-ți cureți dieta.

Pe scurt, mănânci de 5 ori pe zi: 3 mese principale și 2 gustări, micul dejun fiind și cea mai consistentă, iar lista mea de alimente și reguli o găsiți AICI.

3. Fără alcool

Din păcate, cam este un inamic mare al abdomenului plat. Are aport caloric uriaș plus că mărește pofta de mâncare. Puteți bea alcool dar cu măsură și, dacă se poate, fără tărie. Un pahar de vin, de preferință roșu și cât mai natural, e în regulă, adică 150 de ml, în cazul femeilor și 300 ml pentru bărbați.

4. Exerciții cardio

Cum spuneam, oricât de slab(ă) ai fi, dacă ai colăcei în jurul taliei, trebuie să slăbești. Iar asta faci cu antrenamente de tip cardio: alegare, urcat scări în ritm alert, sărit coarda. Pentru cei care nu vor să iasă din casă, iată un tip de antrenament:

5. Exerciții specifice

După cardio, trebuie exerciții specifice pentru mușchii abdominali. Iată un exemplu de astfel de antrenament, simplu de făcut acasă. Nu necesită niciun fel de echipament.

Atenție, însă, abdomenul trebuie provocat constant. Adică să schimbați mereu exercițiile fiindcă, odată ce s-a obișnuit cu o rutină, evoluția va înceta. De exemplu, variați exercițiile de mai sus cu următoarele

Aveți pe canalul meu de YouTube mai multe antrenamente pentru abdomen. Faceți în fiecare zi altul apoi începeți să combinați exercițiile. Folosiți-vă imaginația.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.