5 lucruri pe care le-am eliminat din alimentație și am slăbit

V-am mai povestit că eu am ajuns treptat la stilul de viață actual. Nu s-a petrecut niciun miracol de genul că mi-am schimbat complet viața peste noapte. Și nici de mișcare nu m-am apucat de la început. Nu spun, în niciun caz, că exemplul meu este cel mai bun. Ba chiar vă povestesc și greșelile pe care le-am făcut tocmai pentru ca rezultatele voastre să fie mai rapide și de mai bună calitate.

Dacă aș lua-o de la capăt, m-aș apuca de făcut mișcare mult mai devreme, poate nu m-aș fi oprit după ce am terminat școala unde, slavă Domnului, pe vremea mea chiar te obligau să te miști și bine făceau. Deși nu sunt gurmandă, nu reacționez bine la restricții. Mă deprimă așa că mi-a fost greu mereu să țin cură de slăbire. Și nici nu citisem suficient cât să fiu conștientă de prostiile pe care le bag în mine. Pe de altă parte, tinerețea este o binecuvântare și, cum nu am fost niciodată supraponderală, nici măcar grasă, multă vreme nici nu am avut nevoie.

POZA NOUA MEDIU

Cum spuneam, nu eram grasă, doar pufoasă, dar lucrul ăsta mă deranja, mai ales că la televizor toată lumea arată mai plină decât este în realitate. Nu-i vorbă că la televiziunile de știri aspectul fizic nu este o cerință, ca la cele de divertisment, deci puteam să-mi fac liniștită treaba și cu câteva kg în plus, dar nu-mi plăcea mie de mine și asta era mult mai important. Mă rog, eu niciodată nu sunt mulțumită de mine dar asta e altă poveste. :))

Am reușit să slăbesc, la 31 de ani, fără să țin o dietă anume. Doar eliminând anumite lucruri din obiceiurile alimentare. La început, vreo 6 kg, apoi, după ce m-am apucat și de sport, încă vreo 4, iar apoi corpul mi s-a modificat în așa fel încât greutatea nu e neapărat importantă, masa musculară cântărind mai mult decât grăsimea.

Dar, ca să nu mai lungesc vorba iată cele 5 lucruri pe care le-am eliminat din dieta mea ca să reușesc să slăbesc:

1. Prăjelile

Dacă eliminați asta, deja veți vedea efectele foarte rapid. Sunt cea mai importantă sursă de grăsimi nesănătoase care se traduc în celulită și colăcei în jurul taliei. Desigur că cel mai greu mi-a fost să renunț la cartofii prăjiți fiindcă îmi plăceau enorm. Dar deja nici nu mai știu câți ani am de când n-am mai pus gura pe ei.

Pot să vă spun însă momentul când am realizat că nici nu le mai simt lipsa. Acum aproape 2 ani, când am intrat într-un Mac Donalds și n-am avut nici cea mai mică problemă să stau cu ei pe masă și să nu mă ating fiindcă nici măcar nu reușeam să-mi amintesc ce gust au.

2. Carnea grasă

Nici nu am mâncat vreodată carne prea grasă, de ce să vă mint. Îmi mai plăceau cârnații dar n-a fost un sacrificiu chiar uriaș fiindcă am descoperit, în loc, peștele și fructele de mare care îmi plac mult mai mult. 🙂

3. Garniturile și amestecurile

Iarăși un pas care vă va ajuta să slăbiți mult și repede. În afară de legume la grătar, nu am mai mâncat altfel de garnitură. Desigur că merg și înăbușite sau sub formă de diferite piureuri, dar nu din cartofi! Atenție! În plus, nu s-a mai pus problema de sarmale sau alte amestecuri gen șaorma cu de toate. :))

Nu știam atunci și m-ar fi ajutat mult, avantajul vostru e că acum știu și vă pot spune că, în proporție de 90%, ne îngrășăm din cauza combinațiilor alimentare nepotrivite. Puteți citi AICI care sunt cele bune, cele care îngrașă și cele care ajută în cura de slăbire.

4. Patiseria

Mărturisesc faptul că nu eram conștientă că n-ar trebui s-o mănânc fiindcă e o combinație foarte proastă de făină albă, care are încărcătură glicemică mare, și grăsimi proaste. Eu am eliminat-o fiindcă era sursa mea favorită de dulce. Sunt o norocoasă. Nu mă dau în vânt după ciocolată sau prăjituri. 🙂

5. Făina albă

Iarăși am fost mereu avantajată de faptul că nu-mi place pâinea. Și nici pastele. Mai mâncam, însă, din când în când, cannelloni, lasagna sau pizza. Astea au dispărut. Am realizat, însă, la un moment dat, că am nevoie de carbohidrați și am început să mănânc pâine din făină integrală cu semințe.

Aș mai putea să vă spun că v-ar ajuta mult să eliminați sucurile, în special cele carbogazoase, dar aș minți să spun că eu am făcut-o când am început să slăbesc. M-am lăsat de băut cola după ce slăbisem deja și la recomandarea dentistului, nu pentru siluetă. M-am apucat, însă, de la început de băut apă, ceea ce înainte nu făceam, iar cola să beau doar pentru gust, la țigară. Da, la viciul ăsta n-am renunțat. 🙂 Deci am mai redus, inconștient.

Să beți apă, însă, vă va ajuta enorm să slăbiți și să vă mențineți sănătatea pentru că, așa cum am mai spus de nenumărate ori dar repet mereu fiindcă e foarte important, apa e esențială pentru funcționarea în parametri buni a organismului fiindcă fiecare celulă a corpului are nevoie de ea.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.