Cum scapi de grăsimea și celulita de pe coapse și-ți subțiezi picioarele

Adică de așa numitele aripioare. Este una dintre zonele care cedează foarte greu la dietă. Știu fiindcă am avut aceeași problemă când am slăbit. Este acel strat de grăsime care se vede urât deasupra blugilor dar și despre celulita de pe coapse.

img_1780

Dieta ajută enorm la slăbit dar mai trebuie acționat și țintit pentru că nicio cură de slăbire din lume nu te va ajuta să slăbești numai de acolo de unde îți dorești.

Ce trebuie să faci

Să-ți lucrezi și să-ți tonifiezi mușchii din acele zone. Să-ți crești masa musculară. Masa musculară mai mare va arde mai multe calorii în timpul acelorași activități plus că va sparge stratul adipos care o acoperă. Mușchilor puternici nu le place grăsimea în jurul lor. Le place să fie arătați așa frumoși cum sunt. 🙂 Și există două tipuri de exerciții care ajută mușchii din aceste zone.

1. Exerciții de tip cardio

Adică alergare, urcat scările în ritm alert, sărit coarda. Acestea sunt bune în special pentru picioare, pentru subțierea lor și obținerea aspectului de neted și tonifiat. Sau le puteți încerca pe acestea, pentru care nu trebuie să ieșiți din casă.

2. Exerciții funcționale cu propria greutate

Sunt extraordinare pentru zona coapselor și a aripioarelor. Ideea, însă, este să-ți surprinzi mereu corpul. Așa că trebuie să variezi exercițiile. Iată două exemple de antrenamente. Într-o zi faceți-l pe acesta

în următoarea pe acesta

și alternați. Când începeți să vă obișnuiți cu mișcările și sesizați că nici corpului nu-i mai este la fel de greu, faceți-vă propriul program combinând exercițiile din cele două rutine propuse de mine. Atenție, însă, pentru rezultate bune trebuie să faceți și cardio și exerciții funcționale.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.